Slottoernooi 2018

Zaterdag 6 oktober werd het slottoernooi gespeeld. Het was natuurlijk weer erg gezellig en er werd met plezier getennist. We hebben de sterktes (A en B) bij elkaar gezet en daarna geloot, waardoor er een gelijkwaardige indeling ontstond.

We zijn begonnen met koffie en gebak, appeltaart met slagroom gemaakt door Minke Jansen, heerlijk. Tussendoor werden de wedstrijden gespeeld. Er werd hard tegen hard gestreden en geen medelijden of sociaal spel, nee we gingen voor de winst. Er waren tenslotte leuke prijzen te winnen, dienbladen met inhoud (met zorg ingepakt door Eline en Klaske).

Ook de hapjes waren goed verzorgd: tonijnsalade van Frits en natuurlijk de kip/kerrie klaargemaakt door Antje. Zowel voor als achter de bar heeft Antje actief meegewerkt. We willen Frits bedanken voor de heerlijke snert en bonensoep. Ook de speciaal door Heerco klaargemaakte broodjes hamburger gingen er op de latere avond prima in. Al met al een geslaagd slottoernooi.

De uitslag van deze avond was als volgt:

 1. Egbert
 2. Bregina
 3. Willem

Mix-Kampioenschappen 2018

Op advies van een aantal leden, hebben we de Mix-Kampioenschappen dit jaar aan het begin van het seizoen georganiseerd i.p.v. aan het einde. Met de insteek dat er wat meer deelname zou zijn aan het begin van het seizoen, viel dat toch een beetje tegen. Er kon worden gespeeld in de A-poule of in de B-poule.

De deelnemers hebben met veel plezier en inzet getennist en dat resulteerde in de volgende uitslag (de uitslag van de A-poule is enigszins gemaskeerd, doordat de laatste wedstrijd niet kon worden gespeeld; de betreffende personen zijn door de T.C. op de hoogte gebracht):

De uitslagen:

A-poule :

 1. Freek en Marjan
 2. Tineke en John

B-poule :

 1. Dirk Jan en Bregina
 2. Michiel en Jantsje

Voor een ieder, die volgend jaar ook wil meedoen aan de Mix-Kampioenschappen: de data van de toernooien en kampioenschappen wordt gepubliceerd in het clubblad dat in het begin van het seizoen uitkomt. Noteer deze data alvast in je agenda.


Mix Competitie 2018

De Mix Competitie bestond dit jaar uit een A- en een B-poule. Leuk, dat er ook dit seizoen weer nieuwe spelers aan de competitie meededen. Zo konden we weer een leuke competitie opzetten, waarin veel aan elkaar gewaagde partijen plaatsvonden. Het mooie van tennis is ook, dat het niet leeftijdsgebonden is. En zeg niet: “die oudjes pakken wij wel even”; want altijd op de juiste plek en bekeken, onderschat dat niet. Mooi dat we zoveel plezier beleven aan het tennis. We zien weer terug op een mooi en sportief tennisseizoen en hopen dat volgend jaar iedereen weer van de partij is. Ook nieuwkomelingen zijn van harte welkom!

De prijzen zijn verzorgd door Wooncentrum Walinga; het zag er zoals altijd weer goed uit.

De uitslag is als volgt:

A-poule :

 1. Wim
 2. Jappie
 3. Eline
 4. Minke

B-poule :

 1. Michiel
 2. Bregina
 3. Daniel (was niet aanwezig!! Dus geen foto)

De prijzen zijn uitgedeeld tijdens het Slottoernooi.


Opgave Slottoernooi 2018, 06 Oktober, 17.00 uur


Aanvang Mix-competitie 04 Juli a.s.

Hallo Tennisvrienden,

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving starten we niet a.s. woensdag, maar volgende week woensdag 4 juli met de mixcompetitie.

Afhankelijk van de opgave zal de poule indeling worden gemaakt. De wedstrijden (op woensdag of vrijdagavond) bestaan uit een dubbel mixpartij met wisselende partners. Om het een ieder zoveel mogelijk naar de zin te maken is het van groot belang dat je bij eventuele verhindering dit zo spoedig mogelijk doorgeeft bij de persoon/teammanager die de indeling maakt. Zodat je niet altijd met of tegen dezelfde persoon tennist.

Houd dus zoveel mogelijk de speelavond vrij voor de competitie !!!

LET OP :

 • We informeren de deelnemers per email en via de website over de speeltijden.
  Dus bij opgave graag je e-mailadres even vermelden.
 • Een ieder (vanaf 15 jaar) die een balletje kan slaan geven we de mogelijkheid om mee te doen. Dus wees niet bang en geef je op.
 • Opgave kan tot en met vrijdag 29 juni a.s. bij de TC per mail of op de intekenlijst in de kantine.
 • Inleg voor de mixcompetitie : € 7,50 p.p.
 • Opgave bij :

De T.C.


WESP 2 kampioen 2018

Even voorstellen WESP 2 :

 • Eline
 • Jessica
 • Annie
 • Dee

Hulptroepen :

 • Corrina
 • Minke

Ja hoor we hebben weer een kampioen dit jaar, wesp 2 gaat door naar de 4e klasse.

Na een beetje een stroef begin, ging het verder als een geoliede machine, de een na de andere wedstrijd werd gewonnen. Niet alle dames konden iedere week spelen daarom moesten er wel wat hulptroepen ingeroepen worden. Dat ging prima, dames bedankt voor het invallen.

De laatste wedstrijd moest nog gespeeld worden en we staan 4 punten voor op de tweede, dus nog 1 punt en dan zijn we kampioen. De eerste twee wedstrijden worden gewonnen al moest hier nog wel flink voor gestreden worden, toch wel een beetje last van de spanning. Daarna liet het weer ons in de steek, regen en onweer.

Voor ons geen probleem, het kampioenschap was binnen.

De voorzitter is ook aanwezig en deelt op gepaste wijze de bloemen uit.
Veel succes in de 4e klasse dames.

Tekst en foto :TC TV WESP


Mix-Kampioenschappen Senioren 11- t/m 22 Juni

Het is al weer bijna zover. Vanaf maandag 11 juni t/m vrijdag 22 juni staan Mix Kampioenschappen Senioren op het programma.

In tegenstelling tot voorgaande jaren hebben we er dit jaar voor gekozen de Mix Kampioenschappen in Juni te laten plaatsvinden i.p.v. in September.

Kom gezellig meedoen. Wan hoe meer zielen hoe meer vreugd !!!

Opgave kan tot en met vrijdag 8 Juni.

LET OP !!!

 • Bij opgave graag de dagen opgeven wanneer jullie niet kunnen spelen.
 • Opgave per mix-team (1 dame en 1 heer) bij de TC per mail, telefoon of op de intekenlijst in de kantine.
 • Kan je zelf geen partner vinden? Geef je wel op, dan proberen wij je met iemand te matchen.
 • Deelname is voor leden vanaf 15 jaar en ouder.
 • Inleg voor de Mix Club Kampioenschappen : € 5,- p.p.

Opgave bij :Geslaagd openingstoernooi 7 april 2018

Zaterdag 7 april stond het openingstoernooi van tv WESP op het programma. Na een welkomstwoordje en een kop koffie, konden de eerste partijen van start. Met prachtig weer en een goede opkomst, was het een mooi moment om de eerste ballen van het seizoen te slaan.

Al snel werd duidelijk dat de tenniskwaliteiten niet zijn ondergesneeuwd deze winter. Er werden leuke partijen gespeeld, met hier en daar verrassende uitslagen.

Als tussendoortje een heerlijke erwtensoep (van Dieuwke) met een broodje worst, waarop met vernieuwde energie de wedstrijden weer konden worden hervat.

Met slechts 1 punt verschil tussen de 1, 2 en 3, werd de uitslag bepaald voor de vleespakketten van Slagerij Hiemstra. Dit jaar was het niet de aanmoedigingsprijs, maar een welverdiende eerste prijs voor Piet Rypstra.

Uitslag:

 1. Piet Rypstra
 2. Jan Nieuwenhuis
 3. Eline Bootsma

Met als afsluiter een hapje en een drankje was het een geslaagd openingstoernooi.

De rest van de gemaakte foto's kunt u hier vinden als een slideshow , ze staan er allemaal op (sommigen dubbel)

MAAK KENNIS MET TENNIS: Heb je dit toernooi gemist, maar lijkt het je leuk om dit seizoen ook eens op de tennisbaan te staan, dan ben je van harte welkom!

Verslag :Eline Bootsma
Foto's : Joop van der Linden


Nog 6 dagen en we gaan van start!

Het aftellen kan beginnen

Woensdag 28 maart barst het stemmen los op de ruim 200 clubs die deelnemen aan de Rabobank Clubkas Campagne. Een spannende tijd. In de afgelopen maanden is de campagne door de deelnemers volop gepromoot. Zo stonden er oproepjes in clubbladen, werden er flyers uitgedeeld en berichten op social media en websites geplaatst.

Versturen stemkaarten

Op vrijdag 23 maart worden de stemkaarten verstuurd naar alle 16.500 leden van Rabobank Leeuwarden-Noordwest Friesland. Via een speciale website brengen zij met een persoonlijke code hun stemmen uit. Elk lid brengt vijf stemmen uit op zijn of haar favoriete club. De stemperiode is dit jaar van woensdag 28 maart tot en met vrijdag 6 april.

Kom in actie

Ook tijdens de stemperiode kunt u campagne voeren om zoveel mogelijk stemmen te werven. Meer stemmen betekent meer geld!

Hieronder een aantal tips:

 • Vraag rond in uw omgeving bij familie, vrienden en kennissen of zij lid zijn van Rabobank Leeuwarden-Noordwest Friesland en zo ja, vraag of ze op uw club willen stemmen. Elke stem telt;
 • Gebruik de promotiemiddelen. Hang posters op in de kantine of deel flyers uit in de buurt;
 • Zet een banner op de website van de club met hieraan gekoppeld de link naar de stempagina;
 • Organiseer een stemmiddag. Nodig mensen uit om op de club te komen stemmen;
 • Of: bedenk zelf een originele actie!

Bekendmaking uitslag

Nieuw dit jaar is dat de uitslag bekend wordt gemaakt op vier plaatsen in ons werkgebied. We organiseren een roadshow! De datums en tijden zijn nog onder voorbehoud. Noteer deze alvast in uw agenda.

 • Sint Annaparochie: vrijdag 13 april om 19.30 uur. Locatie: Van Harenstraat op het parkeerterrein voor het oude gemeentehuis;
 • Harlingen: zaterdag 14 april om 10.30 uur. Locatie: Grote Bredeplaats /Voorstraat bij de markt;
 • Franeker: zaterdag 14 april om 13.00 uur. Locatie: Voorstraat bij de markt;
 • Leeuwarden: zaterdag 14 april om 15.30 uur. Locatie: De Lange Pijp bij Het Friese Paard/De Waag bij de markt.

Zodra bovenstaande definitief is, krijgt u van ons een bericht.

Tot slot...

Geweldig te zien dat ook dit jaar weer zo'n groot aantal clubs deelneemt aan de Rabobank Clubkas Campagne. Ik gun u allemaal een mooie bijdrage. Succes en wellicht tot ziens tijdens de roadshow.

Met vriendelijke groet,
Jelmer Algra
Directievoorzitter Buienradar

Onze Sponsoren

Loonbedrijf Nauta & ZN
Hovenier Natuurlijk
Dames Kapsalon Evelien
Bakkerij Offenga
HaRa Maaike Plat
Schildersbedrijf Kuurstra
Henk van der Land