ANTJE bedankt!!

We nemen afscheid van Antje Nauta na meer dan 25 jaar.

Nu moet ik iets over jou vertellen, waar zal ik beginnen, bij de jeugd T.C. natuurlijk, Je kwam binnen als een degelijke typje die haar kinderen op tennis had en zelf ook wel wat wou betekenen voor de tennisclub, nu zaten we wat met een wild ploegje in de jeugd TC dus een degelijk typje erbij was een goeie tegenhang. Nou dat hebben wij geweten, dit duurde niet zolang, toch maar eens een wijntje proberen maar liever niet op de middag, dat valt altijd verkeerd. Ja ja Jan heeft de stenen al uit de tuin verwijderd omdat Antje soms de bocht te snel nam en dan valt het niet zo zacht op die stenen. Wat hebben wij een lol gehad en veel toernooien georganiseerd in de loop der tijd met Nynke, Joop, Klaske, Geertje, Griet, Marjo, Akkie en Renate en er zullen nog meer zijn geweest maar meer kan ik niet bedenken. Wat een jeugd hadden we toen en natuurlijk ook heel veel ouders die kwamen kijken We bedachten steeds weer nieuwe activiteiten en hadden er dikke lol in (wijntje erbij).

Van de jeugd TC zaten er alleen al 14 kinderen op van de bestuursleden. Kun je nagaan hoeveel jeugd er was, het waren vruchtbare jaren toen. Ook in de competitie waren we actief bezig, eerst op de woensdagmiddag en daarna op zondag. Zo met elkaar was altijd gezellig (wijntje erbij). Ook hebben we nog les gegeven in de gymzaal als een echte juf, zo werden we door sommigen ook genoemd. Slottoernooi werd altijd druk bezocht of het nu om het tennis ging of om de bingo dat laten we maar in het midden. Vaste prik was wel dat Henk Jellema de nummertjes voorlas met zijn rustige indrukwekkende stem, en jawel de kindertjes nog even tennissen en de jeugd TC aan de borrel en een lekker hapje even de beentjes strekken, we hebben het heel druk gehad met de voorbereiding en het toernooi, dit hadden wij verdient vonden we zelf (wijntje erbij) en daar is het fout gegaan. Zoals een goed jeugd bestuur betaamd hadden wij frisje moet nemen dan hadden we al die toestanden niet gehad maar ja zo verstandig waren wij nou eenmaal niet en daar is het mis gegaan.

Nog (eentje) en dan ging het niet goed, mooi scheef naar huis. Ook verzorgden wij vaak het slottoernooi voor de volwassenen. Wat een lol, vooral de voorpret. Het herfsttoernooi, weet je nog Antje plastic op de grond en daarop allemaal bladeren en wij maar denken dat het plastic heel zou blijven tijdens het dansen, wat een werk om het weer schoon te maken. Horror, mutsen, wespen, elf steden, pyjama, wild west toernooi Ik weet nog dat we voor het wild west toernooi kleding zouden huren (jurken) nou dat paste Akkie en mij wel maar voor Marjo en jou waren 10 kipfilet nog niet voldoende om de decolleté op te vullen en daarom zijn we maar als koeien en paarden gegaan, erg charmant hoor. En die keer dat jij aan het paaldansen was met Piet, ja ja Antje dat doe je niet met een vierkante paal en dan vind je het nog vreemd dat je onder de blauwe plekken zit.

De laatste jaren bij de TC hebben we ook veel werk verzet, we merken echt wel dat het de laatste jaren moeilijker wordt, minder animo voor de toernooien. Ook hebben dan nog het teatsen opgezet, wat een feest als wij achter de bar stonden. Een hapje en een drankje (wijntje erbij) gaat er altijd wel in, Antje wat zullen wij je missen, je hebt zelf aangegeven dat als wij jou nodig hebben jij beschikbaar bent, dat is een fijn gevoel. We hopen jou en natuurlijk Jan nog vaak tegen te komen op de tennisbaan.

Bedankt voor je inzet en gezelligheid al die jaren ook namens het bestuur.

De T.C.


SLOTTOURNOOI 21 OKTOBER AFGELAST

Ivm met het overlijden van Dhr Willem Hartman is het slottoernooi afgelast. De TC wenst de nabestaanden veel sterkte toe in de komende tijd.


Mixclubkampioenschappen 2017

Vanaf maandag 18 september t/m vrijdag 29 September waren weer de mixclubkampioenschappen Senioren.

Toen wij als TC bij elkaar kwamen hadden zich zes stellen opgegeven en twee dames die nog geen partner hadden, zo weinig hebben wij niet eerder gehad. We gaan dan ook heel goed evalueren dit jaar hoe wij het beter/anders kunnen doen, we staan dam ook open voor nieuwe ideeën van onze leden, dus kom op mensen denk met ons mee. Als er meer mensen meedoen geeft dit ook meer voldoening voor de mensen die het organiseren.

Doordat er zo weinig meededen waren wij genoodzaakt om 1 poule te maken, wel bewust dat het niveau verschil voor sommigen wel heel groot was. Door een misverstand van onze kant had het anders gekund, Michiel en Jantsje hadden zich ook opgegeven maar deze waren niet meegenomen bij de indeling, onze excuses hiervoor. Volgend jaar willen we toch weer proberen om twee poules te maken, een A en B poule.

Toch hebben wij nog mooie partijen gezien, dat blijkt ook wel, want de 2e 3e en 4e zaten dicht bij elkaar waarbij de super tiebreak vaak gespeeld is (soms met het mes op tafel) Waarbij de TC op het puntje van de stoel zat om in te grijpen, maar gelukkig was dat niet nodig.

Over het algemeen was het nog goed te doen qua weer alleen de laatste vrijdag kwam de regen met bakken uit de hemel. Gelukkig was het droog in de kantine waar dan ook de prijsuitreiking plaats vond, de uitslag is als volgt:

 1. Tineke Willekes en Jacob Willekes
 2. Eline Bootsma en Jappie Plat
 3. Richtje Hermans en Wim Hermans

In aanwezigheid van een aantal deelnemers werden de prijzen uitgereikt door Heerco Walinga. We hopen nu nog op een mooie afsluiting van het seizoen met veel deelname op de het slottoernooi op 21 oktober, dan wordt tevens de uitslag bekend gemaakt van de mixcompetitie.


Teatsen, Zondag 01 oktober

Zondag 01 Oktober organiseerden TV WESP en KV DTDIOS het " OPEN KAMPIOENSCHAPPEN TEATSEN 2017 ".

Prijzen Sponsor: Wooncentrum Walinga
Kransen Sponsor: Schoonheidssalon Esther

Dit jaar voor de tweede keer teatsen. Wat laat in het seizoen dus maar afwachten wat het weer doet, de laatste dagen veel regen gezien, maar zoals meestal het geval is bij het teatsen, goed weer, dus daar kan het niet aan liggen. De deelname was prima dankzij het goede werk van Murk en Jochum.

Tijdens de Coop partij hebben zij mensen geronseld voor het teatsen en dat pakte goed uit, daardoor deden er 13 partuur mee en dat is prima. De loting was naar ons idee goed en daardoor ontstonden er spannende partijen. Bij scouting langs de kant en de rapporten over A B en C maten hebben we hier en daar correcties aangebracht die nemen we mee voor de volgende keer. Er werd gestreden met het racket, de bal maar vooral met de mond, de oerkreten die daar soms uit komen bij sommigen, die liegen er niet om en als je het zo hoort hier en daar dan kunnen ze het allemaal met twee vingers in de neus ja ja.

Waar het hier om gaat is degelijkheid en niet om het harde meppen. Als de bal eerst maar in is, dan heb je al heel wat gewonnen en daarnaast met het koppie teatsen is heel belangrijk. Zo ik heb gezegd.

In de finale viel Jochum uit door een blessure en werd vervangen door Klaas Kuiken, of het een waardige vervanger was, daar zijn de meningen over verdeeld maar wij zijn blij dat het op deze manier opgelost kon worden. Het resulteerde in het volgende resultaat:

Winnaarsronde :

 1. Jacob Willekes, Duco Scheffer, Harry Banga
 2. Jochum Mollema/Klaas Kuiken, Esther Jellema, Hein Frietema
 3. Bauke Postma, Natasja Noordenbos, Greta Dijkstra

Verliezersronde :

 1. Teake v/d Walt, Judith Zuidema, Daniel Zijlstra
 2. Albert Nieuwenburg, Jelte de Vries, Sigrid Post

Na afloop was er natuurlijk nog tijd voor een hapje en een drankje. Het was weer erg gezellig en er werd nog luidruchtig nagekaart over de geweldige sportprestaties. Tot slot wil ik alle vrijwilligers en sponsors hartelijk danken voor hun bijdrage, mede door hun was het weer een zeer geslaagde dag.

Hier vind u de deelnamerslijst!!

Foto's werden gemaakt door Henk Stuiver


Indeling Clubkampioenschappen week 38 en 39 in 2017

Hallo Allen,

Helaas heb ik een nieuwe indeling moeten maken. Kijk hier alstublieft goed na. Ik vertrouw erop dat u hiervoor begrip heeft.

Opmerking !!!
De familie van der Veen was niet ingeroosterd. Nu toegevoegd. Partijen van a.s. vrijdag verplaatst naar 20.30 uur i.v.m. activiteiten jeugd op de tennisbaan. Janny Post bleek niet op dinsdag te kunnen, deze partij heb ik verplaats naar de vrijdag.

Hieronder vind u de VERNIEUWDE indeling voor week 38 en week 39.

Succes.

Met de sportieve groet,


Wedstrijdjes in de Winter??

Beste tennissers,

In de winter ook wedstrijdjes spelen?

Mooi om naast je trainingen alles in de wedstrijdjes tijdens de wintercompetitie te oefenen. Goede voorbereiding op de voorjaars competitie.

Wintercompetitie Franeker 2017-2018

We spelen 4 dubbel wedstrijden met vaste partner (mag ook team van 3 maken) voor kerst, dan promotie/degradatie en 4 wedstrijden na kerst.
Wedstrijdduur: 80 minuten
Kosten: € 60,- p.p.

Onderdelen die we hebben:

 • Zaterdag heren of dames, Zondag dames, heren of gemengd. (je speelt dus zaterdag of zondag hangt van de dag af welke je opgeeft)
 • Waar: Franeker tennisballon, Jan Rodenhuisplein 5
 • Onderstaande data spelen we. Je kan zelf je verhinderingen aangeven. Wanneer je niet kan.
  Zaterdag Zondag
  7-okt 8-okt
  14-okt 15-okt
  22-okt 22-okt
  29-okt 29-okt
  4-nov 5-nov
  11-nov 12-nov
  18-nov 19-nov
  25-nov 26-nov
  2-dec 3-dec
  9-dec 10-dec
  16-dec 17-dec
  23-dec 24-dec

Sportieve groeten,

Nathan van der Lecq
Tennisschool van der Lecq & Hilwerda
www.tennislh.nl
Nathan@tennislh.nl
06-48506538


Mix-competitie 2017, week 35 (30 Augustus en 01 September

Hallo Allen,

In verband met de geringe opgave hebben we er voor gekozen dit seizoen te spelen in twee poules. Let op komende week spelen we op zowel de Dinsdag als de vrijdag

LET OP !!!!Start vanaf 19.30 uur.

In de bijlage treffen jullie de indeling aan voor de komende week (35) !!!

Kun je volgende week niet geef dit dan voor vrijdag a.s. door aan de teammanager.
Ben je dit vergeten of kan je toch onverwacht, dan dien je zelf voor vervanging te zorgen of te ruilen met iemand uit je eigen poule.

De Team-managers:

Wij wensen jullie allen heel veel speel plezier toe.


Opgave Mix-kampioenschappen Senioren

Hallo Allen,

Het is al weer bijna zover. Vanaf maandag 18 September t/m vrijdag 29 September vinden de Mix Kampioenschappen Senioren weer plaats. Kom gezellig meedoen !!! Opgave kan tot en met vrijdag 15 September.

LET OP !!! Bij opgave graag de dagen opgeven wanneer jullie niet kunnen spelen.
Opgave per mix-team (1 dame en 1 heer) bij de TC per mail, telefonisch of op de intekenlijst in de kantine.

Kan je zelf geen partner vinden? Geef je wel op, dan proberen wij je met iemand te matchen.

 • Het is voor leden vanaf 15 jaar en ouder.
 • Inleg voor de Mix Club Kampioenschappen : € 5,- p.p.
 • Opgave bij :
  - Antje Nauta : antjenauta@hotmail.com of bel 0517 59 10 55
  - Jappie Plat : j.plat@live.nl of 0517 59 20 37

Mix Clubkampioenschappen 2017, deelname vanaf 15 jaar

 • Speeldata van 18 t/m 29 sept. (avondtennis)
 • Opgave per koppel (1 man en 1 vrouw ) heb je geen speelpartner dan geef je je individueel op , maken wij als TC er een mooi koppel van.
 • Opgave t.m 15 sept. 19.00 uur
 • Inleg per koppel 10,00 euro - Geef de speeldatum door welke je als koppel niet kan spelen.
 • Inschrijflijst hangt in de WESP kantine , Ook op te geven via :
  Antje Nauta 0517-591055 antjenauta@hotmail.com
  of Jappie Plat 0517-592037 j.plat@live.nl
  of via TC mail adres tc@tvwesp.nl

"Jelle Dijkstra Installatietechniek" nieuwe baansponsor van TV WESP

Had u het al gezien? De nieuwe baansponsor van baan 1?

We zijn zeer verheugd dat Jelle Dijkstra Installatietechniek heeft aangegeven de nieuwe baansponsor van baan 1 te worden. Middels sponsoring kan onze gezellige vereniging blijven doen wat ze nu doet: het aanbieden van een mooie vrijetijdsbesteding voor jong en oud en op elk niveau.

Mocht u iemand nodig hebben voor installatiewerkzaamheden, denk dan eens aan onze dorpsgenoot Jelle Dijkstra!!!

We willen Jelle Dijkstra hartelijk danken voor de financiële bijdrage.Kermis Teatsen, Zaterdag 03 Juni

Hier alvast de foto's, en het verslag volgt zo snel mogelijk

Winnaarsronde :
Verliezersronde :


Openingstoernooi Zaterdag 01-04-2017

Zo het seizoen is weer begonnen en zoals altijd starten we met het openingstoernooi, Deze keer stond het toernooi open voor zowel leden als niet leden vanaf 15 jaar. Dit alles onder het mom van maak "MAAK KENNIS MET TENNIS". De opkomst was niet groot, 17 personen. We hebben als T.C. nog overleg gehad, moeten wij het in een ander jasje gieten maar we zijn toch tot de conclusie gekomen dat een openingstoernooi toch echt aan het begin van het seizoen gespeeld moet worden. Misschien hebben de leden nog andere ideeën, dan horen wij het graag!!!!!

Hierbij aanwezig nog een oud lid en een gastspeler. Het "oude lid" gaf te kennen dat er nu weer eens op niveau gespeeld kon worden. Dat hebben wij gezien. Hij vloog over de baan en haalde de meest moeilijke ballen maar het rendement was niet van dien aard vandaar dat het resulteerde in een poedelprijs.

De gastspeler had vroeger wel getennist en dat was te zien, alleen het positiespel kon beter, kreeg veel passeerslagen om de oren, wat het nodige commentaar opleverde van medespelers, voor hem hadden wij een aanmoedigingsprijs.

Het was mooi weer. Hier en daar zag je al voorzichtig een korte broek maar dat was voor de meesten toch nog wat aan de vroege kant, of het nu was om de witte benen of dat het te koud was dat laat ik in het midden. Het was een sportief en leuk toernooi, voor sommigen was het eerst weer even wennen maar de meesten hadden de winter door gespeeld en dat was te zien.

Ook voor de inwendige mens werd goed gezorgd, we begonnen met koffie en petit four, daar na de baan op om te tennissen, in de pauze was er soep met stokbrood, met veel liefde gemaakt door Frits Willekes en tussendoor had Antje de broodjes hamburger klaar. Er werd 3 of 4 keer een half uur gespeeld en daarna moest de T.C. aan de bak om uit te rekenen wie de meeste punten gescoord had.

De volgende uitslag kwam hieruit naar voren:

 1. Freek Jukema
 2. Jappie Plat
 3. Daniel Zijlstra

Poedelprijs : Hein Frietema

Aanmoedigingsprijs : Piet Rijpstra

De mooie prijzen werden verzorgd door :Slagerij Hiemstra

De stramme spieren waren aan rust toe, en de inwendige mens wil ook wat na deze zware inspanning en dat lukte, er was eten en drinken genoeg en aan gezelligheid ontbrak het ook niet, zelfs de voetjes gingen nog van de vloer. We hopen op een mooi seizoen en wensen iedereen veel speelplezier toe

De T.C.

De foto's zijn verzorgd door Henk StuiverNotulen AV 2017, Maandag 06 Maart 2017

Hier vindt u de NOTULENRabobank Clubkas Campagne. Stem op onze club!

TV WESP doet mee aan de Rabobank Clubkas Campagne van de Rabobank. Leden van Rabobank Leeuwarden-Noordwest Friesland kunnen vanaf dinsdag 28 maart t/m maandag 10 april stemmen uitbrengen op hun favoriete clubs. Hoe meer stemmen een club krijgt, hoe hoger de bijdrage.

U steunt ons toch ook?

Hoe kunt u stemmen?

Het is voor TV WESP belangrijk om zoveel mogelijk stemmen te krijgen. Wij kunnen deze bijdrage goed gebruiken. Het zou fantastisch zijn als u, uw familie en vrienden helpen, door op ons te stemmen tijdens de Rabobank Clubkas Campagne.

Dit kan alleen als u lid bent van Rabobank Leeuwarden-Noordwest Friesland. Leden van de Rabobank ontvangen op dinsdag 28 maart per post hun stemcode en de link naar de stemsite.

Kom in actie! Beslis mee vanaf dinsdag 28 maart t/m maandag 10 april en help onze club.

Alvast bedankt voor uw steun!

Bestuur TV WESP


Opgave Zomerlessen 2017

Beste tennissers,

Voor de winterlessers het volgende:

Op de donderdag was afgelopen donderdag 9 maart de 16e winter training en dus de laatste. Maandag heeft nog 1 keer les namelijk op 20 maart.Maandag 3 april en donderdag 6 april starten we weer met de zomerlessen.

2 termijnen van € 43,75

Hoe geef je je op:

 • Tijdens de winterlessen aangeven
 • Terug mailen
 • appje (0648506538)
 • opgave via onze website, www.tennislh.nl

ALGEMENE LEDENVERGADERING 2017

Hierbij nodigen wij u uit voor de ALGEMENE LEDENVERGADERING van de tennisvereniging WESP, welke gehouden zal worden op Maandag 6 februari in de tenniskantine op het tennispark te Sexbierum. Aanvang 20.00 uur.
AGENDA

 1. Opening
 2. Mededelingen en ingekomen stukken
 3. Notulen algemene ledenvergadering 14 maart 2016
 4. Jaarverslag
 5. Verslag van de penningmeester
 6. (financiële stukken zijn ter inzage bij de penningmeester en zullen worden uitgereikt tijdens de vergadering)

 7. Verslag kascommissie
 8. Benoeming nieuw lid kascommissie
 9. Vaststellen contributie en kantineprijzen
 10. Pauze
 11. Bestuur mutaties
 12. Rondvraag
 13. Sluiting

Met vriendelijke groeten,
Bestuur TV WESP


Stampot-partij 2017, opgave tot 20 Januari 19.00 uur


Opgave Voorjaars-competitie 2017

Hallo Leden,
Jullie kunnen je weer opgeven voor de Voorjaarscompetitie 2017 !!!

Via onderstaande link vinden jullie een overzicht van de speeldata. http://knltb.nl/siteassets/1.-knltb.nl/downloads/tennissers/competitie/voorjaarscompetitie/speeldata-voorjaarscompetitie-2017.pdf

Graag ontvang ik een bevestiging per team (eventueel even via de aanvoerder) of jullie weer willen deelnemen, aan de VOORJAARSCOMPETITIE.

Let op !!!
Daarnaast is het uiteraard mogelijk dat er nieuwe dames/heren teams worden ingeschreven. Tennis kan op ieder gewenst niveau. Dus heb je zin om ook mee te doen, samen met je tennismaatjes. Laat het me dan even weten. Dan schrijven we jullie team ook in voor VOORJAARSCOMPETITIE.

Opgave kan tot uiterlijk 10 december a.s. bij ondergetekende.

Ik reken op jullie !!! En mochten jullie nog vragen hebben neem dan contact met me op.

Met vriendelijke groet,
Minke Jansen
Namens de TC
0517-502115/06-19857804


 Buienradar

Onze Sponsoren

Loonbedrijf Nauta & ZN
Hovenier Natuurlijk
Dames Kapsalon Evelien
Bakkerij Offenga
HaRa Maaike Plat
Schildersbedrijf Kuurstra
Henk van der Land