Slot/mooiste muts toernooi , Zaterdag 15 Oktober 2016

Zaterdag hadden we weer ons jaarlijks slottoernooi. Iedereen kwam goed gemutst binnen, en had goed zijn best gedaan om zo mooi mogelijk voor de dag te komen, de mooiste mutsen kwamen voorbij.

Sita en Menno zaten in de jury, er werd gelet op originaliteit en creativiteit, dit resulteerde in de volgende MOOISTE MUTS uitslag:

 1. Petra Nauta
 2. Tineke Willekes

De opkomst was gemêleerd van 30 tot 70+.

We starten om 17.00 uur met koffie en een heerlijke stukje appelgebak (gemaakt door Minke) Daarna gingen we los met de wedstrijden, er werd drie keer gespeeld, met een pauze tussendoor, want er moet ook goed voor de inwendige mens gezorgd worden, dit was weer dik voor elkaar. Dieuwke, Antje en Frits bedankt maar weer, wat zouden wij zonder onze vrijwilligers moeten.

We hebben mooie wedstrijden gezien. Het lag allemaal dicht bij elkaar, dit werd ook duidelijk tijdens het bekijken van de uitslagen, ook daar zijn wij weer uit gekomen. Uitslag van het slottoernooi was als volgt :

 1. Tineke Willekes
 2. Menno Fokkema
 3. Sicco Zijlstra

Deze keer hadden we ook voor elke deelnemer een klein pakketje van de slager als aandenken aan een mooi tennisseizoen en tot onze verrassing was er ook een attentie vanuit het bestuur voor de T.C. dat wordt wel gewaardeerd.

Tot in de late uurtjes werd er weer gefeest en gelachen, want dat hoort er ook bij, we hopen dat het volgend seizoen weer een gezellig en sportief jaar wordt.

Tekst: Klaske Willekes

Foto's : Henk Stuiver


Mix Competitie 2016

De opgave viel wat tegen dit jaar, vooral in de A poule, waardoor we te weinig dames hadden en dat maakt een goeie indeling moeilijk. Gelukkig waren er in de C poule weer nieuwe spelers bij gekomen en zo konden we toch weer een leuke competitie opzetten en zie je mensen die nog maar net begonnen zijn met tennis een leuk balletje slaan. Het mooie van tennis is ook, het is niet leeftijdsgebonden, we zien onze gepensioneerden as jonge hûnen oer de baan draven en denk maar niet dat je daar makkelijk van wint, sa fêst as in hûs, mooi dat ze zoveel plezier beleven aan het tennis

Nog even een kleine kanttekening, mensen geef op tijd door wanneer je niet kan, dan hoeft er minder geruild te worden, anders moet men steeds tegen dezelfde personen en dat proberen wij juist te voorkomen bij de indeling

We zien weer terug op een mooi en sportief tennisseizoen en hopen dat er volgend jaar weer iets meer deelname is.

De uitslag is als volgt :

 • A Poule Dames : 1e Tineke Willekes , 2e Marian Brandsma
 • A Poule Heren : 1e Wim Hermans , 2e Freek Jukema
 • B Poule Dames : 1e Trienke Wissmann, 2e Petra Nauta , 3e Corrina v/d Meer
 • B Poule Heren : 1e Willem Nieuwenhuis , 2e Klaas Tichelaar, 3e Henk Stuiver
 • C Poule Dames : 1e Bregina Bierema, 2e Djorike Palma, 3e Nynke Dijk
 • C Poule Heren : 1e Egbert v/d Veen, 2e Stevan Stuiver, 3e Doede Wielinga

De prijzen zijn uitgedeeld tijdens het Slottoernooi.

Tekst: Klaske Willekes

Foto's : Henk Stuiver (helaas waren niet alle foto's scherp, en dus niet plaatsbaar!!)


Senioren toernooi 23 augustus 2016

Op een zeer zonnige dinsdag in Sexbierum waren we te gast bij de T.v. Wesp. Daar werd onder de bezielende leiding van Oane en Trienke Wissmann en Fokke en Yfke Meirink een toernooi georganiseerd voor de jeugd van vroeger –dames en heren – om de wat stramme spieren en gewrichten een beetje in beweging te brengen en om de sociale contacten een beetje op te poetsen. Dit is prima geslaagd.

Om de deelnemerslijst van 24 spelers vol te krijgen werden door Oane 4 spelers uit Tzummarum geselecteerd, misschien niet voor de punten maar dan later wel voor de pinten. We begonnen met koffie en oranjekoek. Het is gebruikelijk dat de winnaars van vorig jaar (Trienke en Piet) dit verzorgen en inmiddels is hiervoor een langdurig contract getekend met Jakob Struiksma.

Het werd een mooie tennisdag met spannende partijen maar soms ook wel een flink krachtsverschil. De loting verliep volkomen eerlijk want je moest je eigen nummer trekken en er werd dus niet “gesteld”.Na het spelen van 4 wedstrijden werden de gewonnen games opgeteld en dan kan het gebeuren dat een speler met 2 gewonnen wedstrijden wel een prijs heeft en een met bv.3 gewonnen wedstrijden niet. Er waren 2 poules geformeerd en in beide poules waren 3 prijzen te verdelen.

Uitslag van Poule 1 :

 1. Henk v.d. Land (volgend jaar oranjekoek van Jakob)
 2. Yfke Tigchelaar (had lekkere boterkoek gemaakt)
 3. Johannes Haakma (meer kans in Sexbierum dan in Tzummarum)

Uitslag van Poule 2 :

 1. Piet Hartman
 2. Dirk Tuinstra
 3. Koos Gaastra

Dat was het resultaat van een prima geslaagde tennisdag waarover we nog even hebben nagepraat onder het genot van een lekker biertje en mocht het zo uitkomen dan laten de Tzummarumers zich weer graag uitnodigen.

Met sportieve groet, Hans Hettinga


Mixkampioenschappen 2016

We kunnen terug kijken op mooie en spannende wedstrijden maar ook waren er wedstrijden waarbij van tevoren de uitslag wel bekend was. Dit kwam ook doordat wij C spelers moesten laten spelen in de B poule omdat er te weinig opgave was voor een C poule. Wel hebben wij daardoor hele sportieve wedstrijden gezien waarbij er rekening met deze spelers gehouden werd en veel waardering voor de C spelers want het is niet leuk als je van de baan geveegd wordt.

Sport gaat om bewegen en gezelligheid maar je wilt ook winnen natuurlijk. De finale ging tussen Trienke & Oane en Jaap & Minke, dit was een spannende partij waarbij alles uit de kast werd gehaald uiteindelijk eindigde het in een super tie break, deze werd op het nippertje gewonnen door Minke en Jaap.

In de A poule was het verschil iets minder groot maar wel met het idee, het is een strijd om de tweede plek. Voor de favorieten is het niet altijd even makkelijk want er wordt ook van hun verwacht dat ze winnen en dat moet je toch elke keer maar weer waar maken, voor de tweede plek was het nog een heel gepuzzel want er waren drie koppels met twee gewonnen partijen. Voor het volgende jaar zou het mooi zijn dat er meer mensen zich opgeven zodat wij een gelijkwaardige indeling kunnen maken op sterkte.
Schroom niet om iemand te vragen en je kan je ook alleen opgeven dan kunnen wij er iemand bij zoeken. We kijken terug op een gezellig en sportief kampioenschap.

De uitslag is als volgt:

A Poule :

 1. Tineke en Jacob
 2. Piet en Marian

Tineke en Jacob, de 1e prijs in de A-poule

Piet (en Marian) 2e prijs in A-poule)
Foto is wat bewogen maar dit is normaal
( of zijn mond beweegt of zijn hoofd)
je kan er niet een normale foto van maken

B Poule :

 1. (Jaap) en Minke
 2. Oane en Trienke

1e prijs in B-poule, Minke en Jaap

2e prijs B-poule, Oane en Trienke

Aanmoedigingsprijs voor onze nieuwelingen Joop & Monique en Sita & Daniel

Aanmoedigingsprijs voor onze nieuwelingen
Joop & Monique
en Sita & Daniel


De prijzen werden verzorgd door Wooncentrum Walinga. Complimenten voor Dieuwke die met heel veel creativiteit handdoeken en theedoeken heeft gevouwen tot leuke creaties, binnenkort maar even een workshop, want wij willen natuurlijk wel weten hoe zij dit gedaan heeft.

Tekst : Klaske Willekes

Foto's : Dee Jellema


Openkampioenschap Teatsen, Zondag 25 september 2016

De deelname op deze dag waren 30 personen, onder zeer zonnige omstandigheden gingen we los, het is opvallend dat wij het altijd wel treffen met het weer.

De loting was moeilijk omdat er toch weer nieuwe personen meededen en schat dan maar eens in of het A,B of C maten zijn. Er werd nog wel wat commentaar geleverd over onze inschatting.. Daardoor hebben wij bij de scouting langs de kant en de rapporten hierover het een en ander gecorrigeerd.

Het werd een geweldige dag met mooie teatspartijen. Ook voor de inwendige mens werd goed gezorgd, broodjes hamburger kaas en worst en een heerlijk tomatensoepje gemaakt door Dieuwke Walinga, hartelijk dank daarvoor. Na afloop een gezellig samenzijn in de kaatskantine, waar de nodige drankjes genuttigd werden, want ja de derde helft hoort er nu eenmaal ook bij.Zonder onze vrijwilligers en sponsors was dit niet mogelijk geweest. Bedankt voor jullie geweldige inzet.

Sponsors waren:

 • Wedstrijdsponsor: Wooncentrum Walinga
 • Kransen: Schoonheidssalon Esther
 • Hapjes: Coop Compact Stuiver

Uitslag Teatsen :

Winnaarsronde:

 1. Hein Obbe Weever, Dee Jellema, Hans Boschma
 2. Jacob Willlekes, Petra Dijkstra, Daniel Zijlstra

Verliezersronde:

 1. Stefan Stuiver, Murk Goodijk, Heinz Palsma
 2. Jappie Plat, Natasja Noordenbos, Monique van Hezel

Tekst : Klaske Willekes

Foto's : Dee JellemaWESP2 Dames KAMPIOEN, Dinsdag 31 Mei 2016!!!

Afgelopen week stond vooral Kiki Bertens in het nieuws omdat ze wist door te dringen door tot de kwartfinales van Rolland Garros. Dat is natuurlijk mooi voor Kiki, maar weet u wat ook nieuws is, dat onze dames van TV WESP2 dinsdag jl. kampioen zijn geworden. Onze dames promoveren nu naar de vierde klas.

Vanwege dit geweldige behaalde resultaat wilde het bestuur en TC hier graag nog even aandacht aan besteden en daarom waren de dames afgelopen woensdagavond in de kantine uitgenodigd.

Na een enerverende toespraak van Jappie Plat kregen de kampioenen namens de vereniging een mooi bos bloemen uitgereikt en werd dit “historische moment” op de gevoelige plaat vastgelegd.

Namens het bestuur en TC nogmaals van harte gefeliciteerd en veel succes in de vierde klasse.

Van links naar rechts :Klaske Willekes, Eline Bootsma, Jessica Roosenburg, Petra Nauta, Annie Zijlstra


Bar vrijwilliger(ster) TV WESP

Beste barvrijwilliger(ster) van TV WESP,

Allereerst willen we je bedanken dat je tijd wil steken in het draaien van bardiensten voor je club. Door jouw inzet kunnen mensen na het sporten gezellig met elkaar genieten van een drankje en een hapje. Hartstikke goed en belangrijk werk!

Het schenken van alcohol brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee. Zo is het van groot belang dat jongeren onder de 18 jaar absoluut geen alcohol kunnen verkrijgen in de sportkantine. Daarnaast willen we alcoholmisbruik en rijden onder invloed voorkomen. Om je te helpen op een goede manier met deze verantwoordelijkheid om te gaan is er een website ontwikkeld in samenwerking met de sportbonden.

Deze website is te vinden onder: http://www.nocnsf.nl/iva

De teksten en filmpjes op deze website stellen je in staat om op een verantwoorde manier alcohol te kunnen schenken in de kantine. Wanneer je de teksten en filmpjes hebt gezien en gelezen ben je in staat om de test te maken waarmee je een gekwalificeerde barvrijwilliger wordt en je bardienst mag draaien op tijdstippen dat er alcohol wordt geschonken.

Gezien de gemeentelijke controles , zou ik een ieder (zover nog niet gedaan) welke bardienst gaat draaien willen verzoeken deze test te gaan maken.Graag mijn mailadres :menno.fokkema@hzpc.nl als contactpersoon van de TV WESP te gebruiken.

Nadat je het certificaat hebt behaald zal ik automatisch een copy van het certificaat ontvangen. Het copy komt vervolgens als bewijs in de gele map achter de bar.

Ik wens je veel succes bij het maken van de test en veel plezier bij het draaien van je bardienst!

Met sportieve groeten,
Menno Fokkema


Openingstoernooi Zaterdag 02-04-2016

Egbert won de 1e prijs
Jantsje won de aanmoedigingsprijs
Jaap won de 3e prijs
Henk won de 2e prijs

Stefan Stuiver won de 4e prijs, maar daar is geen foto van

Onder ideale weersomstandigheden gingen we los met 21 personen. Om een goeie indeling te maken had nog wel wat voeten in de aarde , want ja wie is nu A maat en wie Is B maat, na een jaar kan er veel veranderen.

Sommigen onder ons heb veel getraind en weer anderen hebben het tennisracket voor een jaar aan de wilgen gehangen. Er werd op het scherpst van de snede gestreden, maar het bleef sportief en er werd rekening met elkaar gehouden en ook niet onbelangrijk, veel gelachen, mooi om te zien.

Ook voor de inwendige mens werd goed gezorgd, we begonnen met koffie en cake, daar na de baan op om te tennissen, in de pauze was er soep met stokbrood, met veel liefde gemaakt door Frits Willekes en tussendoor had Antje de broodjes hamburger klaar. Er werd 3 of 4 keer een half uur gespeeld en om 21:00 uur was de strijd gestreden en moest de T.C. aan de bak om uit te rekenen wie de meeste punten gescoord had.

De volgende uitslag kwam hieruit naar voren :

 1. Egbert v/d Veen
 2. Henk Stuiver
 3. Jaap Wissmann
 4. Stefan stuiver

Aanmoedigingsprijs Janstje v/d Veen

We hadden mooie prijzen, een aardappelbak met groente en een kipppakket

Sponsors voor dit toernooi

 • Firma Hartman
 • Firma Goodijk
 • Freek Jukema
 • Waddengeluk

Allen hartelijk dank hiervoor, het werd zeer gewaardeerd

De stramme spieren waren aan rust toe, en de inwendige mens wil ook wat na deze zware inspanning en dat lukte, er was eten en drinken genoeg en aan gezelligheid ontbrak het ook niet.We hopen op een mooi seizoen en wensen iedereen veel speelplezier toe


ATTENTIE

Vanwege de Skeakel Got Talent is het Pannekoek-toernooi van de Jeugd verzet van

Vrijdag 08 April naar Vrijdag 15 April
Worldtour Rood, Zondag 20 Maart 2016

Afgelopen zondag hadden we de worldtour rood op het tennispark bij wesp. Ondanks het weer was het een geslaagde ochtend waar de kids wedstrijdjes en spelletjes hebben gespeeld. Er hebben 18 kinderen meegedaan waarvan 5 van tv wesp en de rest uit de omgeving.

Foto-impresssie (PDF)

Fotoimpressie van Pier de Haan.


Stampot-partij, Zaterdag 16 Januari 2016


WESP leden van 15 jaar of ouder ???

Let op !!! let op !!! let op !!!.

Er is een nieuwe ontwikkeling binnen de WESP vereniging. . Voorheen behoorden en speelden de jeugdleden t.m 17 jaar de wedstrijden georganiseerd door de jeugd TC . In goed overleg met de jeugd TC is er besloten dat de leden vanaf 15 jaar en ouder in het seizoen 2015 mee te laten spelen met de ‘’senioren’’.

Dus in het nieuwe tennis seizoen 2015 kunnen deze leden van 15 jaar en ouder nu ook meedoen met de mixcompetitie

Dus ben en of wordt je 15 jaar in 2015 geven wij je meer speelruimte !!!!!!!. Hoe meer zielen hoe meer jeugd /vreugd. Ook worden jullie nog door de TC persoonlijk benaderd en of via de mail.
Een ouwe sok kan nog veel waard zijn!

Iedereen weet dat geld bewaren in een oude sok niet zinvol is. Tegelijkertijd zijn oude sokken voor ons geld waard. Want iedereen heeft thuis wel oude kleding die niet meer gedragen wordt. Soms puilen de kasten ervan uit. Sinds kort staat bij onze eigen vereniging de groene KICI kledingcontainer. Wie daar zijn oude kleding ingooit, steunt onze vereniging. Want een deel van de opbrengst gaat rechtstreeks naar onze clubkas. Hoe meer hoe beter!
Een ander deel van die opbrengst gaat bovendien naar een ander goed en sportief doel: het Fonds Gehandicaptensport. Deze organisatie zet zich in om regelmatig sporten ook voor gehandicapten mogelijk te maken. Want hierdoor krijgen ze de extra kracht en behendigheid die ze nodig hebben om fit te blijven en te kunnen functioneren.
Fonds Gehandicaptensport stelt subsidies beschikbaar aan sportorganisaties voor de vaak kostbare, aangepaste faciliteiten of voor extra begeleiding. En dus ook een deel van de opbrengsten van de kleding die wordt ingeleverd zijn hiervoor bestemd. Dus doe mee en dien twee goede doelen tegelijk: het spekken van onze clubkas én geld voor gehandicaptensport!


Website-perikelen

Leden, zoals jullie weten hebben we een website!
Om de Website optimaal te gebruiken, is het noodzaak, dat er ook iets opkomt. Ik vis zoveel mogelijk achter de schermen, om info te verkrijgen, die we op de website kunnen zetten, ten behoeve van jullie allen.
Nu is het wel de bedoeling, dat jullie als leden ook zaken aandragen. Er zullen ongetwijfeld weer veel wedstrijden gespeeld worden dit jaar, en als u daar toch aan meedoet, maak eens wat foto's. Verstuur dan ook eens een verslagje erbij.
Dan kan dat op de website. Altijd weer leuk, om later alles nog eens na te bekijken.
Als je beloofd dit te doen, doe het dan ook.Vorig jaar zou ook iemand stinkend zijn best doen, om stukjes te schrijven, maar die moeten nog steeds binnen komen.
Vorig jaar zijn er wel wat foto's met een verslagje gestuurd, maar het kan beter!!!!

Een bijkomstigheid is dat, de redactie van ons clubblad, ook weer veel informatie van de website kunnen halen.

Kom op, dan maken we er met ons allen iets van.


Jullie foto's en verslagen kun je nog steeds bij mij kwijt, op het volgende emailadres : Andries

Als extra service, wordt iedereen verzocht zijn/haar emailadres aan Dee Jellema op te geven, zodat wij alle nieuwtjes rechtstreeks via het emailadres bij jullie kunnen afleveren.

Bekijk de Website met resolutie 1600x900 pixels en Google Chrome 11, Firefox 28, Internet Explorer 11. De website is bijgewerkt tot : 15 Januari, 2018 12:34

 Buienradar

Onze Sponsoren

Loonbedrijf Nauta & ZN
Hovenier Natuurlijk
Dames Kapsalon Evelien
Bakkerij Offenga
HaRa Maaike Plat
Schildersbedrijf Kuurstra
Henk van der Land