Slottournooi 2015, Zaterdag 10 Oktober

De opkomst was geweldig, zowel jong en oud waren aanwezig, er deden 32 personen mee.

Met de indeling hebben we alles door elkaar gegooid en daar kwamen leuke partijen uit. Als T.C. kregen wij veel complimenten hierover, ook leuk om te horen, dit stimuleert om hier mee door te gaan. We begonnen met koffie en gebak, appeltaart met slagroom, gemaakt van appels uit de boomgaard van Minke Jansen, bedankt Minke.

Tussendoor werden de wedstrijden gespeeld, er werd hard tegen hard gestreden en geen medelijden of sociaal spel, nee we gingen voor de winst, er waren tenslotte wel leuke prijzen te winnen, manden met lekkernij (gemaakt door de Coop)

De hapjes waren goed verzorgd door Henk en Antje, ook willen we Frits Willekes bedanken voor de heerlijke snert en bonensoep. Later op de avond hebben wij nog warme snacks gehaald bij het café de Harmonie. Dus al met al hadden wij het goed van eten en drinken, ook de slagroom zat niet alleen op de taart maar op gezichten en in het haar, ik noem geen namen. Het was een gezellige avond waarbij gedanst en natuurlijk veel gelachen werd.

De uitslag van deze avond is als volgt:

 1. Trienke Wissmann
 2. Minke Jansen
 3. Jelmer Ykema en Tineke Willekes

De poedelprijs werd gewonnen door Klaasje Drost

Slideshow van de westrijd en prijsuitreiking van deze slotavond-wedstrijd   (Foto's gemaakt door : Henk Stuiver)

Verder werden die avond de prijzen uitgedeeld voor :

 • Mix-competitie 2015
 • Mix-kampioenschappen 2015

Mix Competitie 2015

Opgave dit jaar 47 personen, dit viel tegen, met zoveel leden. Wij willen jullie aansporen om volgend jaar mee te doen, sporten is gezond en gezellig en als jij je opgeeft heb je een stok achter de deur om naar de tennisbaan te gaan, anders komt het er vaak niet van.

Wij proberen de wedstrijden zo gelijkwaardig mogelijk in te delen, soms lijkt dat niet zo maar dit komt vaak door ruilen onderling en we weten allemaal van ruilen komt huilen dus mensen geef op tijd door wanneer je niet kan. De strijd is weer gestreden en dit resulteerde tot de volgende uitslagen

 • A Poule Dames 1e Tineke Willekes 2e Gerbrich de Jong
 • A Poule Heren 1e Wim Hermans 2e Jacob Willekes
 • B Poule Dames 1e Eline Bootsma 2e Petra Dijkstra
 • B Poule Heren 1e Jappie Plat 2e Henk Stuiver
 • C Poule Dames 1e Minke Jansen 2e Willemina Bierema
 • C Poule Heren 1e Dirk Jan Ykema 2e Johannes Houtsma

De prijzen zijn uitgedeeld tijdens het Slottoernooi, degene die niet aanwezig waren kunnen hun prijs ophalen bij Minke Jansen.

Mixkampioenschappen 2015

We kunnen weer terugkijken op een leuke mixkampioenschap, onze insteek voor volgend jaar is om meer leden te benaderen om mee te doen. Dan kunnen wij de A B en eventueel de C poule meer gelijkwaardig indelen, nu was het verschil soms te groot.

Dus mensen als jullie de agenda van 2016 krijgen, zet dan de datums van de toernooi ’s in jullie agenda. Als er meer mensen meedoen geeft dit ook meer voldoening voor de mensen die het organiseren. Wel wil ik nog wel even onze 2 jeugdleden Lobke Walinga en Laura Hartman in het zonnetje zetten

Wat wij op de baan zagen was een geweldige inzet en jeugdige energie en talent, dus mensen maak je borst maar nat de jeugd komt er aan.

De uitslag van de mixkampioenschappen 2015 is als volgt:

 • A Poule 1e Tineke Willekes en Jacob Willekes 2e Laura Hartman en Jeroen Hartman
 • B Poule 1e Dee Jellema en Henk Stuiver 2e Janny Post en Henk v/d Land
Slideshow vd strijders en prijsuitreikingen (Mix-competitie/kampioenschappen 2015) tijdens deze avond
Foto's gemaakt door Jappie Plat

"Open kampioenschappen Teatsen"

De deelname deze dag bedroeg 27 personen, kan iets beter maar er kon gelukkig wel geteatst worden. Het weer was uitstekend en iedereen was weer erg enthousiast. De loting was goed en daardoor ontstonden er spannende partijen. Er werd nog wel wat commentaar geleverd op de inschatting van A B en C maten.

Bij de scouting langs de kant en de rapporten hierover, blijkt dat wij het goed ingeschat hebben. De personen met de grootste mond gingen toch weer met een prijs naar huis, jammer dat we geen A+ hebben anders kwam dit achter hun naam te staan. Een minpuntje van de dag was dat Stein op zijn arm viel, dit leek niet zo goed, hij had veel pijn en een ritje naar het ziekenhuis was noodzakelijk. Er moest een invaller komen voor Duco en na een loting werd dat Jacob Willekes. Volgens Duco heel jammer want hij was “in the mood” om te winnen ja ja !!!

Helaas was Stein zijn arm gebroken, wij wensen Stein dan ook veel geduld en beterschap toe. Er werd weer goed voor ons gezorgd deze dag, broodjes hamburger en een heerlijk tomatensoepje gemaakt door Djoeke Walinga, hartelijk dank daarvoor. Na afloop een gezellig samenzijn in de kaatskantine, zonder onze vrijwilligers en sponsors was dit niet mogelijk geweest. Bedankt voor jullie geweldige inzet.

Sponsors: Wooncentrum Walinga en Pand 28
Kransen: Schoonheidssalon Esther.

Uitslag Teatsen

Winnaarsronde :

 1. Egbert v/d Veen - Hein Obbe Weever - Greta Dijkstra
 2. Murk Goodijk - Willemina v/d Veen - Janny Post

Verliezersronde :

 1. Eedse de Vries - Henk Jellema - Heinz Palsma
 2. Jochum Mollema - Dee Jellema - Jan Feenstra

De deelnamelijst kunt u hier opvragen

Tekst : Klaske Willekes
Foto's : Dee Jellema-Nash


W.E.S.P is kampioen geworden in de C-poule van de Friesland Cup, Zondag 20 September 2015

Zondag 20 september moesten we aantreden tegen Ready Again uit Lemmer. Deze finale dag begon om 10.00 uur thuis in " het wespennest".

Het team van W.E.S.P bestond uit Jelmer Ykema, Jacob Willekes, Jeroen Hartman, Cok Hartman, Anja Veenstra, Dee Jellema-Nash, Esther Jellema en Tineke Willekes.

Startend met de singles van Jelmer, Jacob en Dee zijn de 3 banen van het complex gevuld. Het weer is ons gunstig gezind, weinig wind en geen regen kortom een hele mooie dag om te tennissen. Voor Jacob en Dee waren de tegenstanders te sterk, zij konden helaas dan ook niet de wedstrijden naar hun hand zetten. Jelmer boekte een mooie overwinning de stand is 1-2, Anja heeft de taak om de stand weer gelijk te trekken dit doet zij door een nette overwinning van 6-3, 6-4. Na alle singles te hebben gespeeld is de stand dus 2-2 en gaan we door met de mixen.

Slideshow van de foto's gemaakt door papparazzi Japio Plattus

Jeroen en Esther spelen de 2de mix en Tineke en Cok de 1ste. Alle teams zijn aardig aan elkaar gewaagd, maar de spelers van W.E.S.P trekken aan het langste eind en winnen beide wedstrijden. De stand is nu 4-2, in totaal moeten er vandaag 10 wedstrijden gespeeld worden en hebben we nu nog 4 dubbels te gaan (2 voor de dames en 2 voor de heren). We moeten nog 2 partijen winnen, dan zijn we kampioen het is dus nog steeds spannend. Voor de eerste heren dubbel mogen Jeroen en Jelmer het punt pakken voor W.E.S.P. Ze verliezen de eerste set met 3-6, maar komen in de 2de set heel sterk terug en pakken deze met 6-4. Het is een mooie wedstrijd en in de laatste set weet de tegenstander geen offensief meer te bieden deze wordt dan ook makkelijk met 6-1 gewonnen.

In 2de heren dubbel zijn het Jacob en Cok die het helaas niet kunnen winnen van een goed spelende tegenstander. De tussenstand is nu 5-3 voor W.E.S.P, nog 1 gewonnen wedstrijd en we zijn kampioen. De dames Esther en Anja spelen de eerste dames dubbel, en winnen de eerste set 6-4 ook nu weer zijn de teams erg aan elkaar gewaagd. Het is een spannende wedstrijd en de 2de set wordt dan ook gewonnen door de tegenstander met 4-6.

Nu dan de laatste en beslissende set, bij winst zijn we kampioen en de dames winnen dan ook keurig met 6-4. Er moet nu nog een wedstrijd gespeeld worden en dat is de 2de dames dubbel, hiervoor treden Dee en Tineke aan. De tegenstander is helaas te sterk al slepen de dames er nog wel een derde set uit. Dit betekent dat de eindstand 6-4 voor W.E.S.P is en dat deze kampioenen volgend jaar gaan spelen in de B-poule. Via deze weg wil ik de leden van de T.C. ook nog bedanken voor de goede zorgen, het was weer prima voor elkaar.

Tekst : Tineke Willekes
class="klein_rood">Foto's : Jappie Plat


VERNIEUWDE- Wedstrijdschema en baanindeling Mix-kampioenschappen 2015

Hallo Allen,

Hierbij ter info de indeling voor de mixkampioenschap, waarbij wij rekening hebben gehouden met de afwezigheid - en voorkeurstijd van betrokkenen.
Binnen de A-poule is er nog een team toegevoegd.
Namelijk Ab Brouwer en Klaasje Drost.
Welkom.

Spelregels !!!:

 • De wedstrijd bestaat uit twee gewonnen sets.
 • De derde set (indien van toepassing) is een supertiebreak.
 • In onderling overleg met de tegenstander kan er eventueel voor een andere tijd worden gekozen.
 • Met de indeling is echter al rekening gehouden met persoonlijke voorkeuren.

Heel veel speel plezier !!!, De TC


Wintercompetitie senioren Franeker 2015-2016 (reminder)

Zoals wellicht bekend wordt ook dit jaar weer de wintercompetitie in Franeker georganiseerd. Voor het 3e jaar alweer wordt er op de zaterdag en zondag getennist in de tennisballon op de Franekertennnisclub.

Na twee succesvolle eerste jaren met een stijgende deelnemersveld willen we dit uiteraard een vervolg geven. Het eerste jaar waren er 85 koppels en het tweede jaar 105 koppels. We gaan nu dus voor de 125 koppels. En hier hebben we jou als speler voor nodig! Geef je op door op onderstaande link te klikken! Er hebben zich al 87 koppels op gegeven.

https://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=2D84A1C5-C42D-48BB-ABDD-ADE9E7096A6F

Speeldag: zaterdag en/of zondag
Speeltijd: 8 wedstrijden van 80 minuten,
Niveau: Het niveau varieert van 9 speler tot 3 speler, je wordt uiteraard ingedeeld op je eigen niveau
Kosten: € 60,- per persoon

Poule van 5 koppels, 8 keer spelen waarvan 4 keer in okt t/m dec en 4 keer in jan t/m mrt.
Na de kerst promotie / degradatie

Je geeft je op met partner en dit kan heren-, dames- of gemenddubbel zijn. Het kan zijn dat je als herendubbel tegen een damesdubbel komt, wel op niveau.

Waar: Tennisballon Franeker, Jan Rodenhuisplein 5

Bij opgave kunt je heel makkelijk je verhinderingen weergeven en aangeven of je zaterdag of zondag wilt gaan spelen. Of misschien zelfs wel zaterdag én zondag. De eerste wedstrijden zullen starten rond 10.00u en de laatsten van de dag rond 19.30 Mochten er nog vragen zijn horen wij dit wel.

Sportieve groeten, Dirk Jan en Nathan


Slottoernooi Wesp Jeugd, vrijdag 18 September 2015

Vrijdagmiddag half 5 begon het slottoernooi voor de jeugd.

De weergoden waren ons niet goed gezind want om half 5 stond baan 1 vol met plassen en moesten we waterhozen. Nadat we dit met een paar mensen hadden gedaan kon het toernooi beginnen. Tussen de buien door werd er fanatiek getennist voor veel publiek.

Half 7 stond de patat klaar om de hongerige buikjes te vullen en na het eten hebben we de laatste partijen gespeeld zodat we 7 uur konden gaan beginnen aan de bingo.Al met al een geslaagde middag met 30 enthousiaste kinderen.

Rest mij nog de uitslag van dit toernooi:

Rood A

 1. Sijtse
 2. Santino

Rood B

 1. Ayold
 2. Jasper

Oranje

 1. Inge
 2. Johan

Groen A

 1. Nikki en Justin
 2. Judith en Marijn

Groen B

 1. Ole en Inèz

Aangezien wij vinden dat alle kinderen op hun eigen niveau kampioenen zijn heeft iedereen en medaille gekregen voor hun getoonde inzet dit seizoen. Wij als jeugdcommissie zien jullie graag volgend jaar terug op de toernooien en wensen jullie veel plezier met de winterlessen en voor de jeugd die najaar competitie speelt VEEL SUCCES.

Foto's en tekst : Esther Jellema


Senior-plus tennistoernooi 25 aug. 2015

We hebben 2 ingezonden verslagen, dus we plaatsen ze allebeide

Verslag 1:

Dinsdagmorgen 25 augustus verzamelden 24 deelnemers waaronder ondergetekende zich in “Het Wespennest” in Sexbierum, om mee te doen aan het tennistoernooi, dat al voor de 9e keer werd georganiseerd.

Dit jaar 15 mannen en 9 vrouwen, leden van de plaatselijke tennisvereniging plus uitgenodigde gasten.

Om 9.00 u. werden we verwelkomd met koffie en oranjekoek. De oranjekoek was een traktatie van de winnaar (heren) van vorig jaar! Er werd gespeeld in 2 poules. Voor elke partij van 40 minuten werd er door het lot bepaald, met wiè je speelde, en tègen wie je speelde.

Nadat beide poules 2 x gespeeld hadden, stond er in de kantine een voortreffelijke lunch klaar; keuze uit tomaten- en groentesoep, heerlijk vers belegde broodjes, drinken, en fruit toe. Hulde aan de vrijwilligers die dit allemaal verzorgd hebben! (En wat hebben jullie een goeie bakker in Sexbierum zeg!)

Na de lunch werd gestart met de volgende partijen; ook elke poule weer 2 x 40 minuten. Tussentijds werden we getrakteerd op een dik plat zelfgebakken cake, kortom het ontbrak ons aan niets. Ook het weer was prima, zij het dat de harde wind menige bal uit de gewenste koers blies! Men kon op het terras of onder de overkapping het spel mooi volgen en van het nodige commentaar voorzien!

De spelers die de meeste punten scoorden, waren:

Dames:

 1. Trienke Wissmann
 2. Yfke Tigchelaar
 3. Hieke Osinga

Heren:

 1. Piet Hartman
 2. Folkert Schat
 3. Niek den Hartog

Deze winnaars gingen naar huis met een fles Sexbierumerwijn. Een geslaagde dag; een welgemeend dankjewel voor de uitstekende organisatie en de gemoedelijke sfeer op deze dag!

Sientje Ypma - gastspeler

Verslag 2:

Senioren wyn-bal

We zijn er helemaal klaar voor: de een met nieuw wit glanzend Adidas boezeroen, de ander met chic glimmend blauwe tennis broek. De een met tennis cap tegen de zon, de ander een hoed tegen de regen. En die verschillende zonnebrillen: polariserende Ray-Bans, Hans Andersens en Hema zonneglazen op de neus.

Onze gastheer Oane, “Welkom dames en heren tennissers. Jullie zijn uitverkoren om vandaag te strijden voor de senioren wyn-bal prys”. Oane waarschuwt nog, “Alles vandaag staat in het teken van de toss. De eerste toss is het plukken van een partner en tegenspelers uit de tombola. Dan volgt op de baan de tweede toss met het raket voor wie mag opslaan en van welke kant: foar de wyn of yn de wyn. Tenslotte volgt de moeilijkste toss, mei wyn 7 Beaufort de bal op-tossen en op-slaan over het net. “

Wat hebben we ons vermaakt. Het wie een wyn-bal waardig. Aeolus deed mee in zijn onzichtbare vorm. Eerst al bij het serveren blies hij de bal weg van het raket. Toch geraakt? Vliegt de bal met een fraaie bocht over de bedoelde landingsplaats heen buiten de lijn. Soms toch er binnen en dan was het bal aan de andere kant. Lukt het de bal te raken? Over het net? Binnen de lijn? Het was onzekerheid troef vandaag. “Die bal gaat uit!” Maar mooi niet Aeolus blaast 'm lekker terug vlak voor de lijn.

Ik vindt buiten tennissen op kunstgras op zich al een kunst. Voeg daarbij de toevalstreffer van de indelingslotto. Daar overheen de extra handicap van wyn 7 B en het is de Dikke en de Dunne op een feestelijk wyn-bal. Degelijke slag-partijen wisselde zich af met monster scores.

Klap op de vuurpijl van deze feestelijke negende editie van het senioren tennis toernooi was de prys uitreiking. De eerste, tweede en derde prijs bij de dames? En De eerste, tweede en derde prijs bij de heren? Sexbierumer Wyn! Vast een Beaujolais 7 Bedankt,

Niek den Hartog - gastspeler

Foto's en organisatie : Fokke / Yfke Meirink en Oane / Trienke WissmannOpgave Mix kamioenschappen Senioren

Hallo allen,

Het is al weer bijna zover. Vanaf maandag 21 September t/m vrijdag 2 Oktober vinden Mix Kampioenschappen Senioren weer plaats.

Kom gezellig meedoen !!! Opgave kan tot en met vrijdag 18 September.

LET OP !!! Bij opgave graag de dagen opgeven wanneer jullie niet kunnen spelen.

Opgave per mix-team ( 1 heer en 1 dame ) bij de TC per mail, telefonisch of op de intekenlijst in de kantine.

Kan je zelf geen partner vinden? Geef je wel op, dan proberen wij je met iemand te matchen.

Leden vanaf 15 jaar en ouder.

Inleg voor de Mix Club Kampioenschappen : € 5,- p.p.

Opgave bij :Clubkampioenschappen jeugd TV WESP, Zaterdag 06 Juni

Op zaterdag 6 juni 2015 werden de clubkampioenschappen voor de jeugd van TV WESP gespeeld. Met een mooie opkomst van 23 kinderen werd er die dag gestreden voor de felbegeerde wisselbekers. In de ochtend uren waren de kinderen van het mini (rood) en midi (oranje) veld aan het tennissen en in de middag speelden de kinderen van groen.. Bij het mini veld was er een grote opkomst van maar liefst 8 kinderen. Bij het midi veld streden 4 kinderen om de prijs en moesten twee maal tegen elkaar spelen. Het was een prachtige ochtend, zonnig en vele toeschouwers. De sfeer was prettig en de spanning groot. De derde prijs bij rood ging naar Lena, de tweede prijs was voor Rutmer en Sijtse won de eerste prijs en de felbegeerde wisselbeker! Super gedaan! Bij oranje ging de tweede prijs naar Arjen -Jan en Ole had de eerste prijs met de daarbij horende wisselbeker. Wat waren ze allen trots, gefeliciteerd!

Vanaf 13:00 speelde groen. 11 kinderen verdeeld over twee groepen tennisten die middag er heerlijk op los. Bij groen 1 ging de eerste prijs met voor de derde keer de wisselbeker naar Judith. Wat een prestatie!! De tweede prijs ging naar Nikki en een mooie derde prijs was voor Iza.

Bij groen 2 was de eerste prijs en wisselbeker voor Marc en ging de tweede prijs naar Djoi. Zowel aan het einde van de ochtend als aan het eind van de middag kregen alle kinderen een broodje hamburger of knakworst.

De hamburgers waren gesponsord door slagerij Hiemstra.

Het was een zeer geslaagde dag!!

Namens het jeugdbestuur TV WESP


Pannenkoektoernooi, Vrijdag 01 Mei

Vrijdagmiddag half 5 was het een drukte van belang op het wespennest. 25 kinderen en de nodige supporters vulden het tenniscomplex. We speelden in 4 categorieën : rood,oranje,groen2 en groen1 Er loopt heel wat talent rond bij onze vereniging en dat was vanmiddag dan ook te zien. Spannende wedstrijden en vooral blije gezichten maakten de middag geslaagd.

Om 19.00uur werden er bergen pannenkoeken aangeleverd door de ouders en is er heerlijk gebunkerd door de kids. Er waren zelfs nog over voor de aanwezige ouders die allemaal vrijwillig hun steentje hebben bijgedragen om van dit toernooi een succes te maken in welke vorm dan ook.

Rest hier nog de uitslag:

 • Rood:
  1. Sytse Kloosterman
  2. Mette Lafeber
  3. Jasper Zijlstra
 • Oranje:
  1. Arjen Jan Kloosterman
  2. Ole Lafeber
  3. Inge Reitsma
 • Groen2:
  1. Marc Vd Zee
  2. Djoï Hartman
 • Groen1:
  1. Judith Zuidema
  2. Elise Sjouke
SLIDESHOW VAN ALLE GEMAAKTE FOTO's (Pier de Haan en Esther Jellema)

Alle kinderen, ouders en andere supporters, bedankt voor de gezellige middag.

Let op!!! Zaterdag 6 juni CLUBKAMPIOENSCHAPPEN !!!!

Groeten de jeugdcommissie.Leuke opbrengst van de Clubkas Actie Rabobank

De Clubkas actie heeft voor ons het mooie bedrag opgebracht van €178,50.
Allen die hebben gestemd, BEDANKT!!


Fantastisch begin, van Jeugd Tennis-competitie voor WESP2

Woensdag 8 april is de tenniscompetitie voor de jeugd weer begonnen.
WESP heeft dit jaar wel twee jeugdteams. WESP1 en WESP2.

Gisteren heeft WESP2 de eerste competitie wedstrijd gespeeld tegen LEECHKAMP2 in Burgum. Het WESP2 team bestaat Marc van der Zee, Djoï Hartman, Ilona Koster en Iza Pakan. Alle vier Kunnen ze iedere keer één enkel en één dubbel spelen. Bij de enkelspellen speelden Marc en Djoï tegen een meisje en Ilona en Iza tegen een jongen.

Marc heeft tijdens zijn eerste competitie wedstrijd zijn jas niet eens uit hoeven doen. Met twee keer 0-4 was hij zonder moeite snel klaar. Djoï heeft iets harder moeten lopen. Zijn gezicht was mooi rood na de wedstrijd. Maar met een tiebreak heeft hij ook de wedstrijd gewonnen. Iza en haar tegenspeler hadden een leuke vriendschappelijke wedstrijd die werd ruim beslist in het voordeel van Iza. Ilona heeft er met haar tegenspeler een marathon wedstrijd van gemaakt. Bijna anderhalf uur zijn ze aan het tennissen geweest. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist in een tiebreak. 5-7 voor Ilona.

Doordat ze zo lang aan het tennissen waren moest de rest een half uur wachten. Uiteraard met een lekker glaasje limonade. Na de pauze werd er gedubbeld. Djoï en Marc samen tegen de jongens en Iza en Ilona samen tegen de meisjes. Deze wedstrijden waren gelijktijdig klaar en ook allebei in ons voordeel.

Kortom WESP2 heeft de eerste uitwedstrijd gewonnen met 0-6. TOPPERS!


"Schoonmakers” Post de Jong laten tenniskantine TV WESP weer blinken!!!

Op dinsdag 17 maart hebben Hannes Post en Wiebe de Jong net zoals vorig jaar de buitenkant van de kantine weer onder handen genomen.

Met zeep van onze sponsor Eco Protecta is de kantine met de hand geschrobd en vervolgens met water afgespoeld. De buitenkant is weer superschoon.

Buurman Klaas Feenstra zegt dat ons clubgebouw nu zo wit geworden is, dat hij met een zonnebril in de kamer moet zitten.
Hannes en Wiebe geweldig bedankt voor jullie inzet.

Dit is toch MAGISTRAALJAGER dat jullie dit voor ons cluppie willen doen.Geef je op voor de Zomer tennislessen

Geef je nu op bij Nathan, of op hun website voor de Zomer tennislessen.

De lessen zijn op de Maandag cq Donderdag, en vangen aan op Maandag 30 Maart cq Donderdag 02 April a.s.. 15 lessen voor een luttel bedrag van slechts €85,----

Geef je tijdig op!!


NL DOET

Sexbierum - 20 en 21 maart stond weer in het teken van de jaarlijkse actie NL Doet.

NL doet is een actie waarbij vrijwilligers aan de slag gaan om hun clubs, scholen of andere instelling die zich heeft aangemeld met een klus te helpen.

De sociale actie van het Oranjefonds krijgt velen in beweging, waaronder leden van het Koninklijk huis.

In Sexbierum e.o. waren teveel klussen om op te noemen of te bezoeken want velen maakten gebruik van de subsidie van het fonds en beschikbare vrijwilligers die aan het werk konden bij vaak achterstallige klussen of taken die zijn blijven liggen.

Zo werd ook op onze tennisbaan door een groep enthousiaste vrijwilligers weer een aantal klussen geklaard. Het onkruid op de bestrating van ons park werd met een onkruidborstel verwijderd waarna de bestrating het met een bezemmachine is geveegd, de baan is met een bladblazer van zijn bladeren en takken ontdaan, de oefenkooi is geborsteld en geveegd , de plantenperkjes aan de weg en onder de coniferen zijn gewied en het nieuwe sponsorbord van onze sponsor Offenga-Wiltjer is afgehangen.

Menno, Jeroen , Jan, Johan en Jelmer allen heel hartelijk dank voor jullie inzet. Mede dankzij jullie inzet ligt ons park er weer super netjes bij.

P.S. Voor volgend jaar staat de actie NL doet gepland voor 10 en 11 maart. Wij van T.V. WESP hopen dat we wederom op een financiële bijdrage en groep enthousiaste vrijwilligers mogen rekenen!!!


Opgave Zomerlessen 2015

Beste Tennissers,

Vanaf heden kunt u zich op geven voor de zomerlessen 2015

 • Lesdagen: Maandag en/of donderdag
 • Start eerste les: week 14, maandag 30 maart donderdag 2 april
 • Opgave: www.tennislh.nl, opgave kan tot 23 maart
 • Kosten: 15 lessen 50 min € 85,-
 • Senioren kunnen bij de winterlessen ook aangeven dat je door gaat tennissen.

Ook weer Maak Kennis Met Tennis voor junioren en senioren dit jaar. Ken je iemand die wil beginnen met tennissen?

 • - 6 proeflessen € 33,-
 • - Gratis gebruik van tennisracket en tennisballen
 • - Gratis gebruik van tennisbanen
 • - Opgave www.tennislh.nl

 Buienradar

Onze Sponsoren

Loonbedrijf Nauta & ZN
Hovenier Natuurlijk
Dames Kapsalon Evelien
Bakkerij Offenga
HaRa Maaike Plat
Schildersbedrijf Kuurstra
Henk van der Land