Slotavond 25 Oktober

Vandaag vond onder ideale weersomstandigheden het slottoernooi plaats. Er waren in totaal 20 deelnemers, die zich voor deze middag hadden opgegeven. We speelden deze middag met drie verschillende lijsten, waarbij iedere partij een halfuur duurde.

Om half zeven kwam Frits langs met een overheerlijke goed gevulde snert. Het toernooi werd even stil gelegd, waarna we gezellig met elkaar aan tafel konden. Na een halfuur werd het toernooi weer hervat.

De uiteindelijke prijswinnaars waren:


 1. Klaske Willekes
 2. Jacob Willekes
 3. Jan Nieuwenhuis

Zij gingen allen met een prachtig Hollands (Coop-Supermarkt) pakket
naar huis. De prijzen werden deze avond uitgereikt door onze voorzitter Jeroen Hartman.

Tevens werden deze avond de prijzen (Waardebonnen van Hotel-Café Restaurant de Harmonie) van de Mixcompetitie van het afgelopen seizoen uitgereikt. Sportief gezien kunnen we hier terugkijken op een zeer geslaagde zomer periode. Veelal onder ideale weersomstandigheden werd er woensdags- en vrijdagsavonds sportief gestreden om de eer.

De A-Poule kende 15 deelnemers. Tineke Willekes en Marco Weever gingen met de 1e prijs naar huis en de 2e prijs was voor Judith Brandsma en Jelmer Ykema.

In de B-Poule hadden we 21 deelnemers. Corrina van der Meer en Edwin Goudberg wisten hier beslag te leggen op de 1e prijs. De 2e prijs was hier voor Marian Brandsma en Douwe Kamstra en de 3e prijs voor Renate Idzenga en Klaas Tichelaar.

In de C-Poule had 13 deelnemers. Hier was de 1e prijs voor Trienke Wissmann en Henk Stuiver en de 2e prijs voor Nynke Dijk en Doede Wielenga.

En in de D-Poule hadden we 10 deelnemers. Hier wisten Willemina van der Veen en Johannes Houtsma beslag te leggen op de 1e prijs.

Alle prijswinnaars natuurlijk gefeliciteerd met het behaalde resultaat en voor diegene die deze avond niet aanwezig kon zijn kan zijn prijs even afhalen bij TC-lid Klaske Willekes.

Na de prijsuitreiking gingen we verder met een gezellige Hollandse avond. Onder leiding van DJ Peter de Witte gingen de beentjes van de vloer en was er voldoende gelegenheid om nog even gezellig na te praten. En daarnaast was er uiteraard ook weer voldoende lekkers aanwezig voor de inwendige mens. Waarvoor natuurlijk onze dank.

Al met al kunnen we terugzien op een zeer geslaagde middag/avond.


Opgave voor het Slottoernooi op Zaterdag 25 Oktober

 

Slottoernooi TV WESP - Hollandse Avond

In navolging van het succes van het slottoernooi van afgelopen jaar heeft het bestuur en TC van TV WESP de handen ineengeslagen voor het slottoernooi van 2014. Het slottoernooi van TV WESP vindt plaats op zaterdag 25 oktober. Vanaf 17:00 uur starten we met de wedstrijden en rond 21:00 uur zullen we ongeveer gaan eindigen. Na de sportieve prestaties gaan we beginnen met een oergezellige Hollandse avond, met heerlijke hapjes, borreltjes en ongekende Hollandse meezing krakers.

Dus schrijf je in voor 22 oktober en doe mee!!!

Tot zaterdag 25 oktober.

Opgave bij:

Jappie Plat       , 0517-592037    ,  j.plat@technischeunie.com

Antje Nauta , 0517-591055, antjenauta@hotmail.com

                          

Afscheid Ouafa Ouahabi bij TC

Ouafa Ouahabi heeft helaas afscheid genomen van de TC. Door privé omstandigheden heeft Ouafa te kennen gegeven te stoppen met de functie als TC lid en hiermee tevens als contact persoon tussen de TC en het hoofdbestuur.

Jappie Plat had al zitting in de TC en heeft deze functie overgenomen. Ouafa, bedankt voor jouw positieve inzet en we waarderen jouw beslissing. Uiteraard is er ter afscheid een prachtig boeket aangeboden en in dank aanvaard.( zie foto )

De TC bestaat nu uit Klaske Willekes / Antje Nauta / Minke Jansen / Heerco Walinga / Henk Stuiver en Jappie Plat.


UitslagenTeatsen, Zondag 28 September

Een opgave van 33 personen, genoeg om er een leuke dag van te maken. Na de loting is de lijst ingedeeld en volgens ons zijn het leuke parturen die aan elkaar gewaagd zijn. Dit bleek dan ook wel uit de wedstrijden stuk voor stuk erg spannend. Er werd weer veel geschreeuwd, gezeurd en gelachen op het veld, maar natuurlijk bleef het wel sportief. De finales waren dan ook leuk om te zien, Esther Jellema schreeuwde haar partuur naar de winst toe, Corrina van der Meer stond haar mannetje en Henk Jellema scoorde steeds op de belangrijkste momenten. Jacob Willekes, Durk Harm Roorda en Dieuwke Walinga konden geen vuist meer maken. Ze waren erg onder de indruk van de luide stem van Esther Jellema en helaas kwam Durk Harm de man met de hamer tegen. Ook in de verliezers ronde was het spannend en ging het over en weer, er kan natuurlijk maar een de winnaar zijn. De grootste winst valt te behalen uit de opslag, als de bal maar in is, en dat is voor veel mensen een groot probleem.

Sponsoren

Prijzen : Wooncentrum Walinga
Kransen : Schoonheidssalon Esther
Soep en hapjes : Loonbedrijf Nauta

 

Hartelijk dank richting deze sponsoren, de veldleggers, de familie Post en Frits voor het verzorgen van deze dag. Na de prijsuitreiking een hapje en een drankje en een stuk gezelligheid natuurlijk bij uitzonderlijk mooi weer bij deze maand. Mensen voor het volgende toernooi wees op tijd met opgeven, want als wij de parturen ingedeeld hebben kunnen wij dit niet meer veranderen. Namens de teatscommissie, tot volgend jaar!

De uitslagen waren als volgt :

de Winnaarsronde:

 1. Esther Jellema, Henk Jellema en Corina vd Meer
 2. Jacob Willekes, Dieuwke Walinga en Durk-Harm Roorda
 3. Natasja Noordenbos, Jacob Postma en Heinz Palsma

De Verliezersronde:

 1. Johan de Witte, Elsbeth volbeda en Duco Scheffer
 2. Alexander Post, Eline Bootsma en Eedse de Vries

 

 

 

FOTO_IMPRESSIE van alle foto's

 


De wedstrijdlijst is hier te vinden ( 11 partuur).


Club Mix- kampioenschappen TV Wesp 2014, Vrijdag 19 September

Van 8 tot en met 19 september werden onder zeer mooie weersomstandigheden de Mix- kampioenschappen gehouden op ons gezellige tennispark. Een tiental koppels had zich ingeschreven welke over 2 poules werden verdeeld. Er werden onder het toeziend ook van diverse belangstellende leuke en verrassende wedstrijden gespeeld. Waar in de B Poule de uitslag duidelijk was, was het in de A poule beduidend spannender wie er tweede zou gaan worden.

Na enig gecijfer door de TC konden de volgende uitslagen en prijswinnaars worden genoteerd.

A Poule:

 1. Tineke Willekes en Jacob Willekes
 2. Klaasje Drost en Wim Hermans

B Poule:

 1. Eline Bootsma en Jappie Plat
 2. Corrina vd Meer en Johannes Houtsma

Tijdens de gezellige slotavond werden de diverse prijzen uitgereikt en konden we terugzien op een geslaagd tournooi.

FOTO-IMPRESSIE van het strijdperk (alle foto's zijn geleverd door hof-fotograaf Jacobus Plat)

Uitslagen Ouder kind toernooi 2014

Totaal 16 koppels gaven zich op voor zondag! Het weer was top en aan belangstelling hadden wij ook geen gebrek.

De start was om 10.00 uur. De mini's tennisten 15 minuten per wedstrijd, de midi's en het grote veld speelden 20 minuten. Er werd gestreden om punten bij de mini's en de overige koppels probeerden zoveel mogelijk games te winnen. Tussendoor konden spelers en toeschouwers genieten van warme en koude hapjes.

Om ongeveer 13.00 uur waren de winnaars bekend. Na de prijsuitreiking werden alle koppels gefotografeerd, waarna wij met z'n allen nog konden genieten van de overheerlijke soep. Wij willen de deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers bedanken voor de prachtige dag.

Uitslagen MINI VELD

 1. Maud en Esther
 2. Lena en Menno
 3. Santino en Marcel

Uitslagen MIDI VELD

 1. Stijn en Tineke
 2. Inez en Pier
 3. Inge en Djorike

Uitslagen GROOT VELD

 1. Mirthe en Willem
 2. Wim en Krista
 3. Robin en Judith
FOTO_IMPRESSIE van de rest van de foto's .
De foto's zijn gemaakt door Renate Idzenga

 


Wintercompetitie Franeker 2014-2015

Beste Tennisser, Na een succesvol eerste jaar met maar liefst 85 koppels organiseren wij dit jaar het wederom de wintercompetitie in Franeker. Speeldag: zaterdag of zondag Speeltijd: 8 wedstrijden van 80 minuten, Niveau: Het niveau varieert van 9 speler tot 3 speler, je wordt uiteraard ingedeeld op je eigen niveau Kosten: € 75,- Poule van 5 personen, 8 keer spelen 4 keer voor januari 4 keer na januari. Na de kerst promotie / degradatie Je geeft je op met partner en dit kan heren-, dames- of gemenddubbel zijn. Het kan zijn dat je als herendubbel tegen een damesdubbel komt, wel op niveau. Waar: Tennisballon Franeker, Jan Rodenhuisplein 5 Onderaan deze mail staat het wedstrijd reglement. De opgave zal dit jaar via toernooi.nl lopen. Klik hier om je op te geven. Ook de planning van de wedstrijden zal via dit systeem lopen. Bij opgave kunt je heel makkelijk je verhinderingen weergeven en aangeven of je zaterdag of zondag wilt gaan spelen. Of misschien zelfs wel zaterdag én zondag. De eerste wedstrijden zullen starten rond 10.00u en de laatsten van de dag rond 19.30 Mochten er nog vragen zijn horen wij dit wel. Werkt de link niet ga naar: http://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=D42023B4-2695-4F2B-9274-C0BC5D98E84A

Het reglement voor de Winterlessen


Jaarlijkse Tennistournooi TV WESP

Op dinsdag 26 augustus hadden we weer het jaarlijkse tennistoernooi van de vereniging W.E.S.P. Zondags was de weersvoorspelling dusdanig dat het dinsdag de hele dag zou regenen. We hadden er al op gerekend dat we een telefoontje zouden krijgen dat het niet door zou gaan.Maar op maandagmorgen voorspelde Piet Paulusma dat het in het noorden droog zou blijven En hij kreeg gelijk.De hele dag was het stralend weer,We hadden alleen wat last van de harde wind.

Om negen uur begonnen we met koffie met oranjekoek uit Tzum,aangeboden door Quirinus Andela ,de winnaar van vorig jaar.

 

Er werd fel gestreden,maar de verhoudingen waren wel wat scheef, gezien sommige uitslagen. Om vier uur ‘s middags was het afgelopen en werden de prijswinnaars bekend gemaakt. Bij de vrouwen was de eerste prijs voor Maaike Hoekstra en bij de mannen Michiel v.d.Veen.

De catering was zoals altijd dik voorelkaar. Wij bedanken de organisatie voor de zeer geslaagde en gezellige dag.

Baukje en Marten van der Molen

Uitslag Teatsen, Zondag 08 Juni


Sponsors :
kransen Fam. Plat,
happjes Henk Stuiver,
partij Agricronics


Een mooie dag om te teatsen, het weer was ons goed gestemd met een deelname van 45 personen waren wij dik tevreden.
Er werd gestreden tot op het bod mensen vlogen door het veld, duikend glijdend op een bal en bij sommige ging de leeftijd opspelen, kramp last van de heupen en benen maar we zetten door, want iedereen wil natuurlijk die krans om de nek.
Het kantine personeel had het druk, want er was natuurlijk ook publiek aanwezig, ik wil Wiebe Hannie en Antje dan ook bedanken voor de inzet, wij werden goed voorzien van een hapje en een drankje, waar zouden wij zijn zonder vrijwilligers.
Ook de veldleggers bedankt, naderhand met elkaar opruimen, vele handen maken licht werk.
Als je iets organiseert en het wordt een geslaagde dag dan geeft dit veel voldoening dus mensen bedankt voor jullie inzet
Volgende keer organiseren wij het begin september en hopen wij op net zoveel deelname of iets meer, de datum wordt nog bekend gemaakt
De winnaars worden hier onder vermeld.
De Teatscommissie

Winnaarsronde :

 1. Jan Douwe Gerbranda, Klaske Willekes en Renate Idzenga
 2. Bregina Bierema, Durk Harm Roorda en Petra Bijlsma
 3. John Mons, Elina Bootsma en Duco Scheffer.

Verliezersronde :

 1. Esther Jellema, Frits Willekes en Petra Dijkstra
 2. Sander Hartman, Froukje Feenstra en Martijn Bergsma
Winnaarsronde :    
Verliezersronde :    

 

Foto-impressie van deze dag

Wedstrijdlijst van de Teats-partij


Tennisleraar Nathan stort zich op het sjoelen

Vanwege het slechte weer tijdens de tennisles(sen), heeft nathan zich bekwaamd in het les geven in SJOELEN.
Sikko, een van zijn pupillen, is inmiddels al vergevorderd, zoals u op de foto kunt zien.

 

 

 

 

 

 


Wimbledon - cup 2014 wederom een succes!


Afgelopen vrijdag vond deze tennisklassieker alweer voor de 4e keer plaats op het tenniscomplex van
TV WESP te Sexbierum. De ondersteuning vanuit TV WESP was weer prima. Twee vrijwilligers die bereid waren de hele middag achter de bar plaats te nemen (mevrouw Fokkema en zoon Menno) en Andries Grijpma die alles op beeld vastlegde.

Men had zich weer in grote getale opgegeven, maar liefst 22 deelnemers! waarvan zeker 15 ook de tennisles volgden. De middag begon wat regenachtig maar dit sloeg al snel om naar stralend tennisweer! Zoals gezegd werd er afgetrapt met een tennisles. Tennisleraar Wilco leerde de deelnemers in sneltreinvaart; racketgrip met de verschillende slagen, innemen van posities in het dubbelspel en de puntentelling.

Voor het tennistoernooi hadden zich dit jaar 22 deelnemers opgegeven.  Er waren 2 poules van 8 personen en 1 poule van 6 personen. Er werd gespeeld met wisselende partners en tegenstanders uit de poule. In de poules van 8 personen heeft iedereen 3 keer 30 minuten getennist, in de poule van 6 personen kon men zelfs 4 keer 30 minuten aan de bak. Een ware uitputtingsslag, met wellicht een aantal collega’s die vandaag nog met spierpijn op het gemeentehuis rondlopen?

Aan het eind van de dag waren onderstaande deelnemers winnaar van hun poule. Zij hadden in totaal de meeste games gewonnen en wonnen een geweldig prijzenpakket:
A – poule = Thiadrik
B – poule = Johan
C – Poule = Jaap

Al met al een erg geslaagde tennismiddag!

Groetjes de PV

Winnaar Thiadrik Twerda in Actie! (die het volgend jaar in een hogere poule mag proberen….)

 

Korte Foto-impressie


T.V.Stiens organiseert dit jaar wederom een 2-tal KNLTB toernooien.

In week 30 (21 t/m 27 juli a.s.)  het Althof Jager Stienser Open en in week 34 (21 t/m 24 augustus a.s.) het jeugdtoernooi It Gryntsje. Graag brengen we deze toernooien onder jullie aandacht , en met name de Jeugdleden. Tijdens It Gryntsje wordt eveneens op de zaterdag een Rood/Oranje-Event en op de zondag een Groen-Event georganiseerd.

Alvast bedankt voor jullie medewerking!

Voor opgave : Tom LouwmanAangepaste website 2014

De website is aangepast,de nieuwe ontwikkelingen op HTML- en CSS -gebied, geven voor de diverse webbrowsers soms wel wat problemen, maar we moeten meegaan met de nieuwe ontwikkelingen, daarom wordt eenieder aangeraden om deze website alleen te bekijken met :


Openingstoernooi  05 April 2014

Vandaag was de seizoensstart. Onder ideale weersomstandigheden kon er vandaag even lekker worden getennist. Er was een geweldige opkomst en je kon zien dat een ieder er weer zin in had. Met prachtige prijzen in het vooruitzicht, werd er met veel flair en enthousiasme getennist.
Na drie speelronden van een half uur, waren de uiteindelijke winnaars:

1ste     Jan Nieuwenhuis,
2de       Esther Jellema
3de       Trienke Wissmann
Menno Fokkema mocht de poedelprijs in ontvangst nemen.

 

Hierna ging onder leiding van deejay en Jeroen Hartman het dak eraf. Ook voor de inwendige mens was goed gezorgd.
Al met al kunnen we  terugzien op een zeer geslaagd toernooi.

De TC


Openings-Tournooi Jeugd

Start van het nieuwe seizoen. Het openingstoernooi. De start was om 16.00 uur. Het weer was prima. Wel wat bewolkt, maar gelukkig geen regen. De opgave was prima. Totaal 20 jeugdleden waren aanwezig. 12 kinderen waren ingedeeld op het groot veld en 8 op het midi veld.

Na een uur getennist te hebben kreeg iedereen limonade met een candy bar. Om ongeveer 18.00 waren wij klaar met het tenissen, waarna wij gezamelijk broodjes hotdog hebben gegeten.Na het eten volgde de prijsuitreiking.

Uitslag midi veld:

1ste prijs Arjen Jan Kloosterman
2de prijs Inez de Haan
3de prijs Ole Lafeber

Uitslag dubbel grootveld:

1ste prijs Judith Zuidema/Marijn Goudberg
2de prijs Sandra Dijkstra/Rienk Kamstra
3de prijs Nynke Wielinga/Elise Sjouke

Een  zeer geslaagde middag. Wij willen Ivan en Dee bedanken voor hun assistentie. 

Jeugdbestuur TV Wesp
Renate,Tom,Esther en Jeffrey.Djorike neemt afscheid van de TC


Wij als TC hebben de volgende mededeling.
De TC is uitgebreid met de volgende personen. Heerco Walinga /Henk Stuiver en Minke Jansen.

Helaas hebben we afscheid moeten nemen van Djorike Palma omdat de drukte met het werk en andere verplichtingen zoals het voorzitterschap van Dorpsbelang het niet toelaat om nog zitting te blijven houden in de TC.

Djorike, nog bedankt voor je inzet en waarderen jou beslissing maar zullen je zeker missen.

De TC bestaat nu in het komende seizoen uit Heerco Walinga /Henk Stuiver/Minke Jansen/ Klaske Willekes/Antje Nauta/ Ouafa Ouahabi en Jappie Plat.

Anneke Hartman is niet officieel TC lid maar geeft en helpt ons met raad en daad.

Wij als TC hopen op weer een prachtig seizoen. Groeten van de TC

 

 

 
OPENINGSTOERNOOI JEUGD WESP

Beste jeugdleden,

Op Vrijdag 04 april gaan wij weer van start met het nieuwe seizoen. De starttijd is 16.00 uur. Wij gaan eerst tegen elkaar tennissen en na afloop eten wij gezamelijk broodjes knakworst. Ook zijn er leuke prijzen te winnen.
Alle jeugdleden van de lagere school kunnen zich aanmelden voor 02 april bij Esther of Renate.
De inleg is 3 euro.
Tot 04 april.

Jeugdbestuur De Wesp
Esther 592850 , Renate 0623504365 , Jeffrey en Tom.


Algemene Leden - vergadering, Maandag 24 Maart

Hierbij nodigen wij u uit voor de ALGEMENE LEDENVERGADERING van de tennisvereniging WESP, welke gehouden zal worden op Maandag 24 maart in de tenniskantine op het tennispark te Sexbierum. Aanvang 20.00 uur.

De Agenda-punten kunt u hier vinden..

 


NL DOET 2014, Vrijdag 21- en Zaterdag 22 Maart

Handen uit de mouwen voor NL Doet

Het vierde weekend van maart staat traditioneel in het teken van vrijwilligerswerk. Het Oranjefonds initieert en organiseerde op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart 2014 NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.  Heel Nederland wordt aangespoord om zich vrijwillig in te zetten bij een organisatie.

Ook onze Tennisvereniging WESP kon net zoals in het jaar 2013 gelukkig weer rekenen op een financiële steun van het Oranjefonds.
Een groep enthousiaste vrijwilligers heeft op zaterdag 22 maart de handen uit de mouwen gestoken en een aantal klussen kunnen klaren op ons Tennispark “It Wespenest”.

Na het ontvangen van een mooi NL Doet T-Shirt ging men aan de slag en na het voldoen van de klussen kreeg met uit handen van Dee Jellema een officiële NL Doet oorkonde uitgereikt.

Als vereniging willen we graag alle vrijwilligers welke deze dag hebben meegeholpen hartelijk danken voor hun inzet. Mede dankzij hun hulp ligt ons tennispark er weer netjes bij.

Naast het Oranjefonds ook een speciaal woord van dank voor onze sponsor hoveniersbedrijf “Natuurlijk” welke belangeloos een veegmachine  beschikbaar stelde. Hierdoor maakten niet alleen vele handen maar ook dankzij de veegmachine licht werk.

De gehele groep bij elkaar met de NL DOET-vlag Dirk Jan Ykema Henk Jellema Johan Ykema en Jan Nauta Menno Fokkema


Competitie Teams District Noord Oost 2014

Dames Dubbel, Dinsdagmiddag (WESP-1)  
Jantsje van der Veen *
Janny Post
Trienke Wissmann
Anneke Helvrich
 
Dames Dubbel, Dinsdagavond (WESP-1) Dames Dubbel, Dinsdagavond (WESP-2)
Esther Jellema *
Mirjam Jellema
Akkie Vlietstra
Petra Bijlsma
Tineke Willekes
Marian Brandsma *
Joke Hartman
Anja Veenstra
Anneke Hartman
Louise Visser
Dames Dubbel, Dinsdagavond (WESP-3) Dames Dubbel, Dinsdagavond (WESP-4)
Dee Jellema *
Alida Willekes
Renate Idzenga
Lianna Jellema

Eline Bootsma *
Corrina van der Meer
Petra Nauta
Annie Zijlstra
Klaske Willekes
Jessica Rozenburg

Woensdagmiddag Jeugd  
Nynke Wielenga
Judith Zuidema
Gerbrich Nieuwenhuis
Iza Pakan
Nikki Hartman
Elise Sjouke
Ilona Koster
 
Heren 35+, Woensdagavond (WESP-1) Heren 35+, Woensdagavond (WESP-2)
Jeroen Hartman *
Cok Hartman
Erik Zijlstra
Walter Harmens
Dirkjan Polman
Ab Brouwer *
Jan van Stormbroek
Rinus Hartman
Wim Hermans
Piet Douma
Zondag Meisjes 12 t/m 17 jaar  
Laura Hartman
Lobke Walinga
Ilse de Kok
Lotte Scheeringa
* = Aanvoerder/Aanvoerster

Hiep Hiep Hoera


Maak kennis met Tennis

Ken je een buurman, buurvrouw, collega, neefje, zusjes etc.. die wil gaan tennissen? Dan is "Maak Kennis Met Tennis Junioren/Senioren " wellicht wat voor hun.

 • 6 proeflessen 1x per week 45 minuten
 • Laatste les uitreiking schooltennis diploma
 • Kosten bedragen € 32,- p.p
 • Geen lidmaatschap gratis gebruik van baan ballen en racket
 • Eerste les start in week 14

Opgave mogelijk tot 23 maart

Tennisschool van der Lecq & Hilwerda
Nathan van der Lecq
06-48506538
nathan@tennislh.nl
www.tennislh.nl


Tennisvereniging WESP te Sexbierum heropent clubgebouw na grondige renovatie

Opening vernieuwde kantine

Afgelopen zaterdag is het geheel gerenoveerde clubgebouw van tennisvereniging WESP uit Sexbierum opnieuw officieel geopend door echtpaar Janny & Hannie Post, zij knipten symbolisch het lint door voor de toegangsdeur. Mevrouw Post doet al jaren vele werkzaamheden in en om de kantine, en dhr. Post is één van de drijvende krachten achter een hele groep vrijwilligers met werkzaamheden. De opening van de kantine viel samen met het openingstoernooi, waaraan plusminus 20 deelnemers mee deden. Ook de buren uit de straat zijn uitgenodigd, voor een hapje en een drankje. Het gebouw is in de winterperiode opgeknapt door een grote groep vrijwilligers,
die er vele uren in hebben gestoken. Werkzaamheden waren o.a. het plaatsen van een nieuwe cv installatie, maken van nieuwe douches, toiletten, tafels, stoelen, vervangen van verlichting, behangen, schilderen, vervangen van de vloer, nieuwe tegels, kapstokken plaatsen, etc.
Ook is de drainage van het gehele complex aangepast en deels vernieuwd, en is de
oude “dug-out” vervangen door een nieuwe. Daarnaast zal het laatste stuk hek nog worden vernieuwd, waarna de tennisbanen weer voor vele jaren klaar zijn. Vele vrijwilligers hebben menig uur in deze renovatie gestoken en zijn daarvoor tijdens een gezellige middag bedankt.

Foto: Dhr & Mevrouw Post, met daarnaast Jeroen Hartman (voorzitter Tennisver. WESP)


Openingstoernooi  05 April 2014

Vandaag was de seizoensstart. Onder ideale weersomstandigheden kon er vandaag even lekker worden getennist. Er was een geweldige opkomst en je kon zien dat een ieder er weer zin in had. Met prachtige prijzen in het vooruitzicht, werd er met veel flair en enthousiasme getennist.
Na drie speelronden van een half uur, waren de uiteindelijke winnaars:

1ste     Jan Nieuwenhuis,
2de       Esther Jellema
3de       Trienke Wissmann
Menno Fokkema mocht de poedelprijs in ontvangst nemen.

 

Hierna ging onder leiding van deejay en Jeroen Hartman het dak eraf. Ook voor de inwendige mens was goed gezorgd.
Al met al kunnen we  terugzien op een zeer geslaagd toernooi.

De TC


Openings-Tournooi Jeugd

Start van het nieuwe seizoen. Het openingstoernooi. De start was om 16.00 uur. Het weer was prima. Wel wat bewolkt, maar gelukkig geen regen. De opgave was prima. Totaal 20 jeugdleden waren aanwezig. 12 kinderen waren ingedeeld op het groot veld en 8 op het midi veld.

Na een uur getennist te hebben kreeg iedereen limonade met een candy bar. Om ongeveer 18.00 waren wij klaar met het tenissen, waarna wij gezamelijk broodjes hotdog hebben gegeten.Na het eten volgde de prijsuitreiking.

 


Uitslag midi veld:

1ste prijs Arjen Jan Kloosterman
2de prijs Inez de Haan
3de prijs Ole Lafeber

Uitslag dubbel grootveld:

1ste prijs Judith Zuidema/Marijn Goudberg
2de prijs sandra Dijkstra/Rienk Kamstra
3de prijs Nynke Wielinga/Elyse Sjouke

Een  zeer geslaagde middag. Wij willen Ivan en Dee bedanken voor hun assistentie. 

Jeugdbestuur TV Wesp
Renate,Tom,Esther en Jeffrey.


Djorike neemt afscheid van de TC


Wij als TC hebben de volgende mededeling.
De TC is uitgebreid met de volgende personen. Heerco Walinga /Henk Stuiver en Minke Jansen.

Helaas hebben we afscheid moeten nemen van Djorike Palma omdat de drukte met het werk en andere verplichtingen zoals het voorzitterschap van Dorpsbelang het niet toelaat om nog zitting te blijven houden in de TC.

Djorike, nog bedankt voor je inzet en waarderen jou beslissing maar zullen je zeker missen.

De TC bestaat nu in het komende seizoen uit Heerco Walinga /Henk Stuiver/Minke Jansen/ Klaske Willekes/Antje Nauta/ Ouafa Ouahabi en Jappie Plat.

Anneke Hartman is niet officieel TC lid maar geeft en helpt ons met raad en daad.

Wij als TC hopen op weer een prachtig seizoen. Groeten van de TCOPENINGSTOERNOOI JEUGD WESP

Beste jeugdleden,

Op Vrijdag 04 april gaan wij weer van start met het nieuwe seizoen. De starttijd is 16.00 uur. Wij gaan eerst tegen elkaar tennissen en na afloop eten wij gezamelijk broodjes knakworst. Ook zijn er leuke prijzen te winnen.
Alle jeugdleden van de lagere school kunnen zich aanmelden voor 02 april bij Esther of Renate.
De inleg is 3 euro.
Tot 04 april.

Jeugdbestuur De Wesp
Esther 592850 , Renate 0623504365 , Jeffrey en Tom.


Algemene Leden - vergadering, Maandag 24 Maart

Hierbij nodigen wij u uit voor de ALGEMENE LEDENVERGADERING van de tennisvereniging WESP, welke gehouden zal worden op Maandag 24 maart in de tenniskantine op het tennispark te Sexbierum. Aanvang 20.00 uur.

De Agenda-punten kunt u hier vinden..

 


NL DOET 2014, Vrijdag 21- en Zaterdag 22 Maart

Vrijdag 21 Maart en Zaterdag 22 Maart waren Henk en Dee Jellema, Dirk jan en Johan Ykema, Jan Nauta en Menno Fokkema weer druk bezig met werkzaamheden , gereedschappen werden geleverd door Jan Nieuwenhuis van Hoveniersbedrijf "Natuurlijk" uit Harlingen.

(verslag volgt).

 

 

 

 

 

 

 

 

De gehele groep bij elkaar met de NL DOET-vlag Dirk Jan Ykema Henk Jellema Johan Ykema en Jan Nauta Menno Fokkema


Competitie Teams District Noord Oost 2014

Dames Dubbel, Dinsdagmiddag (WESP-1)  
Jantsje van der Veen *
Janny Post
Trienke Wissmann
Anneke Helvrich
 
Dames Dubbel, Dinsdagavond (WESP-1) Dames Dubbel, Dinsdagavond (WESP-2)
Esther Jellema *
Mirjam Jellema
Akkie Vlietstra
Petra Bijlsma
Tineke Willekes
Marian Brandsma *
Joke Hartman
Anja Veenstra
Anneke Hartman
Louise Visser
Dames Dubbel, Dinsdagavond (WESP-3) Dames Dubbel, Dinsdagavond (WESP-4)
Dee Jellema *
Alida Willekes
Renate Idzenga
Lianna Jellema

Eline Bootsma *
Corrina van der Meer
Petra Nauta
Annie Zijlstra
Klaske Willekes
Jessica Rozenburg

Woensdagmiddag Jeugd  
Nynke Wielenga
Judith Zuidema
Gerbrich Nieuwenhuis
Iza Pakan
Nikki Hartman
Elise Sjouke
Ilona Koster
 
Heren 35+, Woensdagavond (WESP-1) Heren 35+, Woensdagavond (WESP-2)
Jeroen Hartman *
Cok Hartman
Erik Zijlstra
Walter Harmens
Dirkjan Polman
Ab Brouwer *
Jan van Stormbroek
Rinus Hartman
Wim Hermans
Piet Douma
Zondag Meisjes 12 t/m 17 jaar  
Laura Hartman
Lobke Walinga
Ilse de Kok
Lotte Scheeringa
* = Aanvoerder/Aanvoerster

Opgave Zomer-tennisles 2014

Beste tennisser,

Vanaf heden kunt u zich weer
online inschrijven
via onze website voor de zomerlessen 2014.
Opgave is mogelijk tot 23 maart.

Ook dit jaar hebben wij weer
“Maak Kennis Met Tennis
  voor degene die kennis willen maken met het tennisspelletje. Dit jaar ook voor senioren!
Heb je een opa, oma, buurman, zusje, etc..  die twijfelt om te gaan tennissen dan is dit een mooie kans om kennis met het tennis spelletje te maken.
Meer informatie is allemaal online te vinden www.tennislh.nl

Verder hebben wij een nieuwe website voor alle wilson sportartikelen, www.sportlh.nl
Tot 14 maart hebben nog een leuke aanbieding, zie bijlage.

Sportieve groeten,

Nathan & Dirk Jan
--------------------------------------------
Tennisschool van der Lecq & Hilwerda


Hiep Hiep Hoera


Maak kennis met Tennis

Ken je een buurman, buurvrouw, collega, neefje, zusjes etc.. die wil gaan tennissen? Dan is "Maak Kennis Met Tennis Junioren/Senioren " wellicht wat voor hun.

 • 6 proeflessen 1x per week 45 minuten
 • Laatste les uitreiking schooltennis diploma
 • Kosten bedragen € 32,- p.p
 • Geen lidmaatschap gratis gebruik van baan ballen en racket
 • Eerste les start in week 14

Opgave mogelijk tot 23 maart

Tennisschool van der Lecq & Hilwerda
Nathan van der Lecq
06-48506538
nathan@tennislh.nl
www.tennislh.nl


Tennisvereniging WESP te Sexbierum heropent clubgebouw na grondige renovatie

Opening vernieuwde kantineAfgelopen zaterdag is het geheel gerenoveerde clubgebouw van tennisvereniging WESP uit Sexbierum opnieuw officieel geopend door echtpaar Janny & Hannie Post, zij knipten symbolisch het lint door voor de toegangsdeur. Mevrouw Post doet al jaren vele werkzaamheden in en om de kantine, en dhr. Post is één van de drijvende krachten achter een hele groep vrijwilligers met werkzaamheden. De opening van de kantine viel samen met het openingstoernooi, waaraan plusminus 20 deelnemers mee deden. Ook de buren uit de straat zijn uitgenodigd, voor een hapje en een drankje. Het gebouw is in de winterperiode opgeknapt door een grote groep vrijwilligers,
die er vele uren in hebben gestoken. Werkzaamheden waren o.a. het plaatsen van een nieuwe cv installatie, maken van nieuwe douches, toiletten, tafels, stoelen, vervangen van verlichting, behangen, schilderen, vervangen van de vloer, nieuwe tegels, kapstokken plaatsen, etc.
Ook is de drainage van het gehele complex aangepast en deels vernieuwd, en is de
oude “dug-out” vervangen door een nieuwe. Daarnaast zal het laatste stuk hek nog worden vernieuwd, waarna de tennisbanen weer voor vele jaren klaar zijn. Vele vrijwilligers hebben menig uur in deze renovatie gestoken en zijn daarvoor tijdens een gezellige middag bedankt.

Foto: Dhr & Mevrouw Post, met daarnaast Jeroen Hartman (voorzitter Tennisver. WESP) Buienradar

Onze Sponsoren

Loonbedrijf Nauta & ZN
Hovenier Natuurlijk
Dames Kapsalon Evelien
Bakkerij Offenga
HaRa Maaike Plat
Schildersbedrijf Kuurstra
Henk van der Land